Moza R5 fiyatına değer mi?

Daha fazla  
Selamlar.

Forza Motorsports, Assetto Corsa vb. oyunları oynamak için bir direksiyon seti almak istiyorum.
Başta Thrustmaster T150'den başladım sonrasında T300 RS GT, TS-PC derken en son Moza R5'e kadar çıktım.

Kayışlı sistem olarak en uygun fiyatlı T300 RS GT satılıyor 25 bin TL civarına. Ona o parayı verene kadar Direct Drive sistem Moza R5 alırım diye düşündüm ancak bazı noktalar kafamı karıştırıyor birlikte tartışalım istedim.

1'incisi Thrusmaster PC-PS uyumluyken Moza R5 sadece PC uyumluymuş. İleride konsol geçme durumum çok düşük benim ama oldu ki seti satmam gerekirse alıcı kolay bulabilir miyim acaba?

2'ncisi Moza direksiyonlar Forza gibi oyunlarda ön tanımlı olarak gelmiyormuş bu bayağı bir dezavantaj aslında. Her oyuna tek tek tanıtmam gerekecek sanırım. Kendim tanıtsam bile işlevselliğinde bir sıkıntı yaşar mıyım acaba?

Bir diğer konu da Moza'da debriyaj pedalının bulunmaması. Ekstra almaya kalksam hem stok yok hem de 5K gibi fiyatlardan bahsediliyor. Zaten seti alırken vereceğimizi veriyoruz daha da ek harcama yapmak istemiyorum.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda Moza R5 hala uygun bir tercih midir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence değil. Ayrıca şahsi fikrimce, kayış sesi çok güzel bir ses. Terapi gibi. Bende T300 RS GT var. İnternet Kafe'de G29 deneyimledim. G29'un tak tuk sesle ve ne olduğu anlaşılmayan dişli FFB'si rezalet. Direct Drive deneyimlemedim ama kayışın sesi terapi gibi çok güzel. Piyasası asla T300 RS GT gibi olmaz. Hızlı satılmaz. Atıyorum G29 2 haftada satılırsa T300 RS GT 3-4 haftada satılır. Ama R5 2-3 ay bile sürebilir. Benim tahminim bu yönde tabii. Bence T300 RS GT, TH8s veya TH8a alıp geçin.

Kesinlikle değer ama yılbaşı sonrası fiyatı gereksiz zamlandı, alabiliyorsanız 2. el alın.
T300RS gibi setlerle karşılaştırılamaz en basitinden bu set ile 2500 derecelere kadar oynayabiliyorsunuz.
Kayışlı ve dişli sistemden daha detaylı ve en ince ayarlamalar yapılabiliyor. T300, G29, R5 kullandım açık ara bariz farklar mevcut. Hızlı satılsın diyorsanız 2. el G29 + Shifter alınabilir, hevesinizi çok kırmaz ama fazlasını da yaşatmaz. Ayrıca debriyaj ve vitesden önce stand almak gerekiyor şahsi fikrim, ciddiyet gerektiren oyunlarda çok sıkıntı çektirebiliyor en basitinden pedal çok aşşağıda kalıyor altına kutu vs koyuyorsunuz o kayıyor. Frene basıyorsunuz tekerlekli sandalye geri gidiyor, iyi sabitlenmeze direksiyon masadan ayrılabiliyor. Kendim 1 aydır G29 kullanıyorum ama FFB şimdiden basit gelmeye başladı bile, önce yukarıdaki sorunlarıma çözüm bulduktan sonra R5 gibi bir sete geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Aslında R5'in ikinci eli ile arasında çok fark yok. 0'ı 28K civarı iken ikinci elleri de 23-25 aralığında dolaşıyor. Asıl T300 RS GT arasında çok fark var. 0 25K iken ikinci elleri 15'e kadar düşmüş durumda.

Moza'daki oyun uyumluluğu konusuna ne diyorsun? Bazı yorumları gördüm Forza Horizon'da ayarlama yaparken zorlanmış insanlar. Yeterli feedbacki alamıyorum Assetto Corsa kadar güzel hissettirmiyor diyenler var.

İlk başlangıç için dişli sistem düşünmüyorum. En kötü hibrit veya tam kayışlı sistem alırım. Zaten benim için ihtimal şunlar: ya ikinci el T300 RS GT alacağım 15K civarına, ya da 0 Moza R5 alacağım 28'e.

Moza tekrar 28'e satılıyorken kesinlikle alın bu arada, Mediamarkt dışında getirenler çok üst fiyatlara satmaya çalışıyor, hatta R3 modeli çıktı ve yine aynı bu paralara satılıyordu. Kendim fiyatları takip ediyordum bir ara ama sonra G29 aldığım için R5 baya uygun bir fiyata geri stoklara gelmiş.
Burda sizin heves oranınızın da önemli eğer çok vakit harcamıyorum, hakkı değil diyorsanız T300 veya ona yakın bir şey de alınabilir, R5 zaten en basit alabileceğiniz Direct Wheel. Fakat torkları ne kadar yakın olsa da detayları kayış'dan çok daha iyi verebiliyor, en basitinden ABS, Curb gibi şeyleri tek tek daha fazla veya daha az vermesini isteyebiliyorsunuz. Aradaki farka değecektir bence. ETS'de 1800 derece oynayabilmek de güzel, T300 en fazla 1080 oluyordu sanırım.

Yeterli feedbacki alamıyorum Assetto Corsa kadar güzel hissettirmiyor diyenler var.
Forza'nın direk FFB sorunu var diye biliyorum, çok dandik hissettirdiğine dair.
Oyun uyumluluğu açısından bir sorun yok bence, tuş ayarlamaları kadar kolay bir şey yok zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…