Mozilla Firefox'u kullanmamak iyi fikir mi?

Bir hocam demişti ki chrome bilgisayarınızdan çok kaynak tüketir, opera az kaynak tüketiyormuş gibi gözükür ama arka planda sizden aldığı bilgiler çok fazladır, firefox özgür yazılımdır chrome kadar kaynak tüketmez ve sizden bilgi sızdırmaya çalışmaz demişti. Karar sizin ama ben firefox kullanılmasını öneririm.

Brave, Mozilla ve Chrome tarayıcıları dışında kullandığım tüm tarayıcılarda bir yavaşlık sorunu vardı.
Ayrıca 8 GB bellek ve düzgün bir işlemcisi olanlar için Mozilla ve Chrome tam biçilmiş kaftan diyebilirim. Hatta Mozilla sistem özelliklerinize göre performansını artırabiliyor.

Bu arada her zaman söylüyorum. Chrome tarayıcısında siz uzantı kurmazsanız herhangi bir şey yüklü değil. Ama Mozilla, Opera, Brave, Vivaldi vb. varsayılan olarak PDF, Reklam engelleyici ve gizlilik uzantıları var. Bellek tüketim'ini yeni sekme sayfası açıkken karşılaştırın. Sayfaların tükettiği bellekler ile karıştırmayın.

Silmende bir sakınca yok.Bende kullanmadığım için sildim

Firefox özgür yazılım yani kar amacı gütmüyor öyle verilerinizi 3. parti programlara satmak gibi bir şey yapmıyor yapmaz dediğim gibi kar amacı gütmüyor!!!

Ayrıca açılış ve arama hızı chromedan daha iyi yanına mozilla thunderbird'de iyi gidiyor...

Tüm aşiret severek kullanıyoruz kendilerini

Edit: Ayrıca çok basit bir arayüze sahiptir kendileri...

Edit 2: Sırf vpn için opera kullanmaya gerek yok indirin firefox proxy eklentisini kafanız rahat olsun...

Edit 3: Proxy çok yavaşmış gerçekten siz en iyisi vpn ile devam edin şunu kullanabilirsiniz...

Son düzenleme:
Şu Thunderbird arayüzünü değiştirseler aslında fena olmayacak ya eski sürüm Firefox görünümü var hala göze pek hoş gelmiyor ama kullanımı gerçekten çok iyi o ayrı bir konu

2 GB RAM'i olan biri zaten kullanmasın. Tarayıcı tartışması yapmayacağım, ama 16-8 GB RAM'e sahip arkadaşlar sadece RAM için Opera demesin.
Türkiye'nin bu şartlarıda bir çok kişinin bilgisayarı alt sınıf. Kullanmasın diye bir şey yok. Chrome 5 - 6 sekme açınca 2 GB RAM'imi tüketiyordu 1.5 yıl önce.

Türkiye'nin bu şartlarıda bir çok kişinin bilgisayarı alt sınıf. Kullanmasın diye bir şey yok. Chrome 5 - 6 sekme açınca 2 GB RAM'imi tüketiyordu 1.5 yıl önce.
Ben 3 sekme açınca 1,5 GB RAM yiyor.

Hepsinden bilgi toplanabilir diğer tarayıcılara göre daha esnek bir tarayıcıdır ancak sayfaları Chrome Yandex Opera vb gibi (Chromium tabanlı ) browserlere göre daha yavaş açıyor.
Ayrıca sık sık çökmesi Mozilla'dan birçok kullanıcıyı vazgeçirmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…