Arkadaşlar merhaba. Yaşadığım sorunu biraz detay vererek anlatmak istiyorum. Benim müzik arşivim oldukça geniştir ve düzen takıntım vardır. Müzik arşivimde önceden Meta bilgilerini hiçbir dosyaya yazmazdım, müzik çalar uygulamalarında sadece dosya adı gözükürdü ve bir problem yaşamazdım. Fakat ben Meta bilgilerini kullanmaya karar verdim. Örneğin şarkıcı kısmına Kenan Doğulu, başlık kısmına Aklım Karıştı yazıyorum. Meta bilgileri boş olduğu zaman bütün dosya adları düzgün gözükürdü. Fakat şimdi bazı dosyalar düzgün, bazıları ise bozuk gözüküyor. Şu görüntüye bir göz atın:
Eki Görüntüle 382275
Burda iki şeyi yuvarlak içine aldım. Yukarıda Akşam Oldi Karanlık yazıyor, aşağıda ise Aklım Karıştı yazıyor.
Akşam Oldi Karanlık cümlesinde hem ş hemde ı harfi var ve bozuk gözüküyor. Karıştı kelimesinde de aynı harfler var ve düzgün gözüküyor. İki dosyada da şarkı adları Meta kısmında yazıyor, önceden hepsi düzgün gözükürdü. Benim bilmediğim, fazla anlamam ama UTC-8 vs. gibi metin kodlamaları falan var. Her şarkının meta bilgileri için kodlama farklı olabilir mi?
Sizlere bir sormak istedim.