MP3, WMA, RAW: Hangisi daha kaliteli ?

• Konuyu başlatan kesko
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 13.575

kesko

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
ßayan Kuaför'ü
Çok sevdiğim bir sanatçının albümlerini buldum, tabiki indirmek için ücret istiyor :D
Bende creativ'in ses kartının, yardımcı programı Creative WaveStudio 7 ile kaydediyorum sesi aslında kaydedince daha kaliteli oluyor ses hemde beleş :)

Kaydettiğim sesleri, parçaları Mp3, Vma, Raw formatına dönüştürme imkanıda sunuyor program kaydetme işlemi bittiğinde kaydet dediğimde..
Mp3 olarak kaydettiğimde ses o kadar güzel olmuyor..
Raw olarak kaydettiğimde dosya boyutu daha büyük oluyor vma kadar kaliteli olmuyor..
Ama Vma olarak kaydettiğimde ses çok güzel oluyor sanki karşında söylüyor sanatçı o kadar ki iyi..

Mp3, Vma, Raw en kaliteli hangisi ve nedenlerini açıklayacak olan arkadaşa teşekkür ediyorum..

Ekran görüntüleri..

Yamyam abim kesin bakarsın konuya. Ses kartını ubuntuya tanıtamadım bi yardım et bu arada :)

Son düzenleyen: Moderatör:
RAW olarak belirtmiş olduğun bir format değildir. RAW, bir data akış şeklidir. Sakın bu anlatmak istediğin WAV olmasın.
Ubuntu tüm ses kartlarını sorunsuzca tanımaktadır. Sen sadece yapılandırma hatası yapmış olabilirsin. Bu konuda sana her türlü desteği verebilirim. Ancak tek ricam var. Bir virgül bile olsa azcık dikkatli yazmalısın. Yoksa senin adına yönetimle yine kavga etmem gerekecek:D
Ama tek virgül atladın diye ceza vereceklerse ben de onları döverim haa:D

RAW olarak belirtmiş olduğun bir format değildir. RAW, bir data akış şeklidir. Sakın bu anlatmak istediğin WAV olmasın.
Ubuntu tüm ses kartlarını sorunsuzca tanımaktadır. Sen sadece yapılandırma hatası yapmış olabilirsin. Bu konuda sana her türlü desteği verebilirim. Ancak tek ricam var. Bir virgül bile olsa azcık dikkatli yazmalısın. Yoksa senin adına yönetimle yine kavga etmem gerekecek:D
Ama tek virgül atladın diye ceza vereceklerse ben de onları döverim haa:D
:D
Tamam abim.

Ses dalgası formatlarındaki sıralamayı yazıyorum
1 WAV (Windows Audio Video. Waveform Audio File Format)) (PCM) dosya. En ideal ses akış formatıdır. 44.1KHz örnekleme ve 16 bit derinliğinde standart CD formatıdır. 1 dakikalık eser kaydı takribi 10 MB boyutundadır.
2 WMA (Windows Media Audio) dosya. Windows firmasının özel kodeklerle sıkıştırıp kullandığı özel formattır. Temeli AAC (Advantec Audio Codek) olduğu bilinmektedir. Özel sıkıştırma tekniği kullanılan bu format şeklinde, aynı decoder ile dinleme yapılırsa sıkıştırılma kayıpları en aza indirgenmiştir. Bilgisayar uygulamaları haricinde codek desteği ücretli olduğu için media kullanımı sınırlıdır.
3 MP3 (MPEG LAYER 3) Mpeg codek tekniğine göre sıkıştırılan bu format, WAV dosyalarına göre 10 kat sıkıştırılmış dosya biçimidir. Genellikle internet üzerinden data akışları için kullanılmaktadır. Aşırı sıkıştırma dolayısı ile band genişliğinde ciddi kayıplar oluşabilmektedir.
Kayıt programının seçeneklerini, dalga biçimleri, format türleri, ve bit akış seçeneklerini tek tek resimlersen sisteminin desteklediği bir formatı önerebilirim. Bununla beraber gerçekten kayda değer bir arşiv niyetin var ise WAV (PCM) formatını kullanmanı öneririm.

1 WAV (Windows Audio Video. Waveform Audio File Format)) (PCM) dosya. En ideal ses akış formatıdır. 44.1KHz örnekleme ve 16 bit derinliğinde standart CD formatıdır. 1 dakikalık eser kaydı takribi 10 MB boyutundadır.
2 WMA (Windows Media Audio) dosya. Windows firmasının özel kodeklerle sıkıştırıp kullandığı özel formattır. Temeli AAC (Advantec Audio Codek) olduğu bilinmektedir. Özel sıkıştırma tekniği kullanılan bu format şeklinde, aynı decoder ile dinleme yapılırsa sıkıştırılma kayıpları en aza indirgenmiştir. Bilgisayar uygulamaları haricinde codek desteği ücretli olduğu için media kullanımı sınırlıdır.
3 MP3 (MPEG LAYER 3) Mpeg codek tekniğine göre sıkıştırılan bu format, WAV dosyalarına göre 10 kat sıkıştırılmış dosya biçimidir. Genellikle internet üzerinden data akışları için kullanılmaktadır. Aşırı sıkıştırma dolayısı ile band genişliğinde ciddi kayıplar oluşabilmektedir.
Kayıt programının seçeneklerini, dalga biçimleri, format türleri, ve bit akış seçeneklerini tek tek resimlersen sisteminin desteklediği bir formatı önerebilirim. Bununla beraber gerçekten kayda değer bir arşiv niyetin var ise WAV (PCM) formatını kullanmanı öneririm.
Teşekkür ederim abim yordum seni.
Güler ışığın albümünü kayıt ediyorum 1982 tarihli albüm :)
En iyisi WAV formatında kaydedeyim.Sende olmasan :D
Baştacısın!!

Teşekkür ederim abim yordum seni.
Güler ışığın albümünü kayıt ediyorum 1982 tarihli albüm :)
En iyisi WAV formatında kaydedeyim.Sende olmasan :D
Baştacısın!!
Format properties önemlidir. Bilinçsizce seçersen WAV da kaydetsen sonuç alamayabilirsin. O yüzden bu seçenekleri iyi bilmelisin.

Abim detaylı anlatırmısın :D
Neyin nasıl ne olacağını rica..
Önce sen bana birkaç tane resim yükle ki hangi seçeneklerin var bir görelim değilmi. Bak kırmızı yazı ile yazmıştım.
Yani kaydettiğin programdaki kayıt seçeneklerinin her birisi.
1 Kayıt türü.
2 Type
3 Bit rate
Bu seçeneklerde ne tür seçeneklerin var bi görelim.
Benden örnek veriyorum

Abim teamla bağlanacan sen ayarla ben öğreneyim :D

- - - Güncellendi - - -

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.213.820 Kişi izlemiş.

:D :D :D
Kesin şarkıyı söleyen izlemiştir 1 milyon defa

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı