İkimizin de önerdiği kasalara sığar. Kendi göz zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Hepsi de güzeldir.Teşekkürler inceliyorum, 3800X ve 3800XT arasında 10 $ fark vardı o yüzden XT seçtim ancak dediğiniz gibi 3700 alsaydım 100 dolar karlı çıkardım. Peki bu attığınız kasaların içine kesin sığarmı aldıklarım ve alacaklarım
Aldığım yerde hepsi var, yani fiyatıda uygun ben Türkiyede yaşamıyorum Azerbaycanda yaşıyorum. Burda 300$ üzerine vergi koyacaklar o yüzden şimdiden iyisin almayı düşünüyorum ki ilerde bide yükselmesin fiyatları. Az önce sinerjiden fiyatlara baktım(1 kere arkadaşa ordan almıştık) sadece işlemci ve anakartı seçtiğimde benim anakart+rtx 2060s + işlemciyi ekleyince aynı fiyat yaptı. Bu yüzden ucuz gibi geliyor gözüme yoksa boşa para vermemSığar.
Benim önerim Battlecruiser ya da 465X.
Evet, onun farkındayım ama sanırım konu sahibi başka yerden alıyor, o yüzden attım. Muhtemelen alacağı yerde bulunuyordur.
bende tam onu diyecektim bunların içinde fan var ancak sizin attıklarınızda alıp eklesek heralde içine sığar?İkimizin de önerdiği kasalara sığar. Kendi göz zevkinize göre seçim yapabilirsiniz. Hepsi de güzeldir.
Şahsi tavsiyem 465X ya da Battlecruiser almanız.
Ayrıca bir tane de sıvı soğutma alın derim. PF360 ya da Arctic Liquid Freezer II gibi.
360MM alırsanız kasanın önüne takarsınız. Kasanın önünden çıkaracağınız fanları da kasanın diğer yerlerine monte edersiniz.Aldığım yerde hepsi var, yani fiyatıda uygun ben Türkiyede yaşamıyorum Azerbaycanda yaşıyorum. Burda 300$ üzerine vergi koyacaklar o yüzden şimdiden iyisin almayı düşünüyorum ki ilerde bide yükselmesin fiyatları. Az önce sinerjiden fiyatlara baktım(1 kere arkadaşa ordan almıştık) sadece işlemci ve anakartı seçtiğimde benim anakart+rtx 2060s + işlemciyi ekleyince aynı fiyat yaptı. Bu yüzden ucuz gibi geliyor gözüme yoksa boşa para vermem
XPG CORE REACTOR | Newegg.com
Search Newegg.com for XPG CORE REACTOR. Get fast shipping and top-rated customer service.www.newegg.com
bende tam onu diyecektim bunların içinde fan var ancak sizin attıklarınızda alıp eklesek heralde içine sığar?
Şimdi şöyle diyim bizde kargo şirketleri var kayıt oluyorsunuz ve onların ofislerine gönderiyorsunuz aldığınız malları. Mesela şuan Türkiye, USA, Dubai, Almanya adresim var ne alırsam oraya yolluyorlar onlarda bize yolluyor. ID kodu adres kısmında yazıldığı için öyle yollanıyor.360MM alırsanız kasanın önüne takarsınız. Kasanın önünden çıkaracağınız fanları da kasanın diğer yerlerine monte edersiniz.
240MM alırsanız üst panele monte edersiniz.
Newegg'de bölge seçiminde Azerbaycan'ı bulamadım.
Kasanın değil, alacağınız işlemcinin soğutması yetersiz olacak. Bu yüzden sıvı soğutma alın dedim.Kasanın kendi soğutucuları kötü mü oluyor?
anladım, teşekkürler ikinizede. Bir sorum daha var.Kasanın değil, alacağınız işlemcinin soğutması yetersiz olacak. Bu yüzden sıvı soğutma alın dedim.
valla o kadar video izledim bi kişi bile sizler gibi mantıklı kolay açıklama vermedi. Hepinize Teşekkürler yardımlarınız için. Bunları alacağım.@mtamosh Bütçe yeterse 360MM alın kasayla beraber gelen öndeki fanları çıkarın, oraya sıvı soğutucuyu kendi fanlarıyla takın.
Kasanın önünden çıkardığınız fanları ise; 2'sini kasanın üstüne diğerini de (eğer yoksa) kasanın egzoz kısmına takın.
kafama takildida benim bu aldigim anakartin kendi ekran karti yok dimi? bunun hi eksisi yok heralde bana. Genelde laptop kullanan biriyim hep iki ekran karti oldu intelle bu. Aldigim anakart nasil iyi mi? ilerde bana sorun yasatir mi yukseltirken?Kasanın değil, alacağınız işlemcinin soğutması yetersiz olacak. Bu yüzden sıvı soğutma alın dedim.
Anakartın kendi ekran kartı yok değil mi? Aldığım anakart nasil iyi mi? İleride bana sorun yaşatır mı yükseltirken?
Teşekkür ederim bilgi için.O dediğiniz APU işlemcilerde oluyor. Ryzen 3 2200G gibi. Mesela APU bir işlemci alırsanız, anakarttaki DVI, HDMI, DisplayPort gibi girişlere takmanız gerekli monitörden gelen kabloyu. Ama normalde ekran kartıyla monitör bağlanır.
B550 anakartları son olarak Eylül-Ekim arası çıkacak olan Ryzen 4000 serisi ile kullanabilirsiniz. Daha sonrasında AMD, AM4 soketten AM5 sokete geçecek, DDR4 yerine DDR5 çıkacak vs. AM4 epey uzun sürmüş aslında, Eylül 2016'dan beri... Olmadık yerde soket değiştiren Intel'e nazaran epey uzun kalmış.
Ama bunlar dışında, aldığınız anakart oldukça iyi, dolu dolu.
O halde şöyle bir şey yapabiliriz:
XPG BATTLECRUISER BKCW USB 3.0 Temperli E-ATX Mid-Tower Siyah Gaming (Oyuncu) Kasa (BATTLECRUISER-BKCWW) - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Phanteks Eclipse P400A RGB Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
Mesh Ön Panel, Adreslenebilir Dijital RGB Fanlar, Temperli Cam Yan Panelwww.qp.com.tr
PSU:
CORSAIR CP-9020195 RM750 80+ GOLD 750W PSU
CORSAIR CP-9020195 RM750 80+ GOLD 750W PSUwww.bizdehesapli.com
İkisi de çok iyi.
Bu arada, dediğim gibi 3800 XT işlemci gereksiz olmuş. 3700X + 2070 Super almanız çok daha mantıklı olurdu. 3800 XT ile 3800X arasında çok bir fark yok.
@AlgoritMa Hocam, arkadaşın bütçe sorunu yokmuş. Gidip de Ranker alması bence hoş olmaz. Ayrıca 220T de küçük bir kasa. Almışken Battlecruiser çok mantıklı.
Çalışır. RTX 2060 değil, 2060 Super almışsınız.
SSD'yi anakarta takabilirsiniz.
Eki Görüntüle 650883
RAM'ler de uyumlu.
@Caner Uncu 'nun dediği gibi 3800XT yerine 3700X alınıp RTX2070S alınabilirdi.
Kasa tavsiyem: (Bütçenize göre seçebilirsiniz.)
Ya da siyahı:Ranker Cygnus v2 Beyaz Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa
Ranker Cygnus v2 Beyaz Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Ranker Cygnus v2 Siyah Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa
Ranker Cygnus v2 Siyah Tempered Glass ARGB USB 3.0 ATX Mid Tower Gaming Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Şahsi tavsiyem:Corsair iCUE 220T Airflow Tempered Glass RGB Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Corsair iCUE 220T Airflow Tempered Glass RGB Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Corsair iCUE 465X Tempered Glass RGB Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
Corsair iCUE 465X Tempered Glass RGB Siyah USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
Piyasadaki en kaliteli güç kaynaklarından birisi:
Bütçeniz yetmez veya modüler olsun diye takıntınız yoksa:Seasonic FOCUS 650W 80+ GOLD Tam Modüler Güç Kaynağı (SSR-650FX) - FOCUS GX-650 - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
*Test Raporu için Tıklayınız Teknik Özellikler Nominal Güç Değeri : 650W Rengi : Siyah Form Faktör : ATX 12V Soğutma Sistemi : 12cm Sessiz Fan Aktif PFC : Var (max. %99) Koruma : Yüksek-Düşük Gerilim / Güç / Akım / Sıcaklık ve Kısa Devre...www.teknobiyotik.com
High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) | Teknobiyotik
High Power Performance GD 750W 80+ Gold 62.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 750W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 750W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...www.teknobiyotik.com
O dediğiniz APU işlemcilerde oluyor. Ryzen 3 2200G gibi. Mesela APU bir işlemci alırsanız, anakarttaki DVI, HDMI, DisplayPort gibi girişlere takmanız gerekli monitörden gelen kabloyu. Ama normalde ekran kartıyla monitör bağlanır.
B550 anakartları son olarak Eylül-Ekim arası çıkacak olan Ryzen 4000 serisi ile kullanabilirsiniz. Daha sonrasında AMD, AM4 soketten AM5 sokete geçecek, DDR4 yerine DDR5 çıkacak vs. AM4 epey uzun sürmüş aslında, Eylül 2016'dan beri... Olmadık yerde soket değiştiren Intel'e nazaran epey uzun kalmış.
Ama bunlar dışında, aldığınız anakart oldukça iyi, dolu dolu.
Ben seçenek olsun diye attım. Hoşuna gitmezse yine önerdiğim 465X de alabilir. Zevk meselesi.
Tabii Battlecruiser da güzel bir seçenek.
Bu arada Core Reactor stokta kalmamış.
IPS değil ama gayet iyi bir VA panel. Yukarı aşağı, sağ sol hatta pivot bile var, dik kullanabiliyorsunuz.
Aoc 27" Q27G2U 1ms 144hz HDMI,DisplayPort FreeSync 2K Gaming Monitör
Aoc 27" Q27G2U 1ms 144hz HDMI,DisplayPort FreeSync 2K Gaming Monitör fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr