MpCmdRun.exe internet kullanımı ve performans düşüklüğü sorunu

AEGIS71

Hectopat
Daha fazla  
İşletim sistemi Windows 10. Laptopu alalı birkaç ay oldu fakat şu son 3 ya da 4 gündür bal belası bir svchost.exe dosyası bütün internetimi yiyor ve bilgisayarın porformansını düşürüyor. Biraz araştırma yaptım virüs girmiş olabilecegini yazmışlar. 4-5 tane program ile tarttım olmadı. En son çare format attım bugün de başka bir mpcmdrun.exe dosyası aynısını yapmaya başladı. Nasıl çözecegim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender'ın bir parçası. Harici kaliteli bir antivirüs yazılımı kur. BitDefender, Kaspersky veya Norton. Defender ve özellikleri kapanır.

Tüm Windows güncelleştirmelerini de yükle. Arkaplanda Windows Update çalıştığı için internetin yavaşlayabilir. O yüzden tüm Windows 10 güncellemelerini al.

MpCmdRun.exe programından kurtulmanın yolu
Öncelikle windows defender programının bir parçası olduğunu belirtelim.
Ayrıca güncelleme(windows update) içinde görevlidir.
İnternetinizden sürekli indirme yaparak kotanızdan yiyen ve işlemciyi kasan bir illet.
Aşağıdaki adımlar denendi ve olumlu sonuç aldım(win7 için)
Kurtulmak için:
1-windows defender programını kaldırın
2-C:\Program Files\Windows Defender klasörünü açıp içindekileri silmeyi deneyin, silinmiyorsa;
Trustedinstaller den izin alınması gerekir.
3-C:\Program Files\Windows Defender klasörüne sağ tık özellikler, ordan güvenlik, gelişmiş deyin
4-Gelen pencereden sahip, düzenle deyin
5-Yeni sahibi kısmında varsa bilgisayar sahibi (kullanıcı adı) olanı seçip uygula tamam deyin
6-Gelen "Windows güvenliği penceresi"ne tamam deyin
7-tamam tamam diyerek pencereleri kapatın
8-C:\Program Files\Windows Defender klasörüne sağ tık özellikler, ordan güvenlik, düzenle deyin
9-Güvenlik kısmında 5.adımdaki kullanıcıyı seçip, altta tam denetim deyin(tüm izinler verildi)
10-Tamam ve tamam deyip çıkın
11-C:\Program Files\Windows Defender klasörüne girip herşeyi silin
--------------
Artık internetinizi kasmayacaktır. kurtuldunuz.

Not: Silemediyseniz tüm bu adımları yapmadan önce hizmetlerden Trustedinstaller(Windows modül yükleyicisi) devredışı yapıp bilgisayarı yeniden başlatın.

Aşağıdaki adımlar denendi ve olumlu sonuç aldım(win7 için)
O kadar cebelleşmene gerek yoktu Win 7 için. Gereksiz işlere girmişsin. Servislerden Defender'ı kapatman yeterli
Kaç senelik konuyu gereksiz yere hortlattığın için de sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…