MPRT açılmalı mı?

cankoc

Decapat
Ayarlarda MPRT var açınca parlaklık kıslıyor bunun 1ms le alakası var mı? Yani kapalı olsa da 1ms olarak kullanabiliyor muyum monitörü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlarda MPRT var açınca parlaklık kıslıyor bunun 1ms le alakası var mı? Yani kapalı olsa da 1ms olarak kullanabiliyor muyum monitörü?
MPRT kapalıyken monitörü 1ms kullanamazsın.

Çoğu firma 1MS olarak MPRT tepki süresini yazıyor ama aslında GtG tepki süreleri 5Ms civarında.

Monitör modelin ne?

Açtığınız zaman ghostimg olmuyorsa bu şekilde kullanmanızda bi sakınca yok.
1ms modunu açınca çoğu monitörde parlaklık otomatik düşüyor normaldir.
Kapalı olduğunda 1ms kullanamazsınız.

2K istiyorsanda bu var.

Çoğu firma 1ms olarak MPRT tepki süresini yazıyor ama aslında GtG tepki süreleri 5ms civarında.

Monitör modelin ne?

ASUS VG248QG monitörünü ELMB kapalı 1M s 165 Hz iken gerçek 1 ms verir mi çünkü TN panel ya benim bildiğim IPS'ler gerçek 1 ms vermiyor herhalde. Bir dediğim monitörü araştırırsaniz cok sevinirim. Teşekkürler.

ELMB hariç 1MS veriyor mu hiçbir bilgim yok o konuda.

Ama şu siteye bakabilirsin.

Ms olayı bir reklamdır. MPRT açtığınızda bile monitör 1 ms olmuyor. Parlaklığı kısıyor + 120 Hz'ye çekiyor monitörü. Arada oluşan Ms'yi siz anlamazsınız. Kullanılmasının pek avantajı olmuyor. MPRT kapalıyken veya açıkken 1 ms değil ve olmuyor. GtG değerini pazarlamak için yazıyorlar.

Çoğu firma 1MS olarak MPRT tepki süresini yazıyor ama aslında GtG tepki süreleri 5Ms civarında.

Monitör modelin ne?
monster aryond v1.2
dediğiniz gibi mprt açınca parlaklık düşüyor ama pek problem etmem 1ms kullanılıyorsa . kapalıyken 1msi kullanamıcaksam parlaklık problem olmaz benim için

mprt açınca 240 kullanabiliyorum ama ?

Respone time ayarını açınca ghosting testinde farkları görüyorum overshooting de oluyor leveline göre ama MPRT açınca sadece ekran kararıyor pek fark göremiyorum 120 Hz çekme olayı doğru mudur acaba 165 Hz monitörüm var.

Her monitör de Hz düşümüyor. ASUS'un ELMB ayarı çekiyor mesela.
ASUS overshoot oranını azaltmak için Hz'yi düşüttürüyor.
MPRT ayarı tepkimeyi kısmaya çalıştıktça görüntü bozulmaları başlar. Dengeli ayarlarda kullanmak daha doğrudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…