MS-16 GB laptop BIOS'da SSD görünmüyor

HelixTR63

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
120 GB
Merhaba,
Benim laptopun hard diskinde problem vardı, SSD aldım BIOS SSD'yi görüyor ama açmıyor. Hata veriyor vermiş olduğu hata ise; "reboot and select proper boot device" hatasıdır.
Eski diskini taktığımda açılıyor ama SSD açılmıyor dediğim gibi BIOS görüyor ama açmıyor. Bende başka bilgisayarda SSD'ye Windows 10 Pro kurup öyle test etmek istedim. Diğer bilgisayarda SSD sorunsuz şekilde çalıştı ve Windows 10 Pro kurdum, tekrardan laptopta denedim yine aynı şekilde aynı hatayı verdi. Yardımcı olabilir misiniz?

Windows kurulumu yaparken mi açılmıyor onu tam anlayamadım.
Hocam sadece kendi hdd'sini görüyor. HDD yi söküp ssd yi takıyorum (ssd de win10 kurulu) okumuyor f11 ile boot menüden ssd ile aç yapıyorum yine görmüyor. Seçeneklerde ssd ve flash disk var ama üste de alsam manuel olarak elle de seçsem hardisk yok uyarısı veriyor yada hardisk takılıysa direkt hardisk açılıyor.
Ek olarak bios güncellemeyi denedim de bios update yok eski sürümü güncelleyemiyorum nasıl yapabilirim

Son düzenleme:
Hocam yeni taktığımız SSD de başka bir bilgisayar da Windows kurulumu yapıp sonra kendi laptopnuzamı taktınız o şekil mi çalıştırmaya çalışıyorsunuz doğru mu anladım.

Hocam yeni taktığımız SSD de başka bir bilgisayar da Windows kurulumu yapıp sonra kendi laptopnuzamı taktınız o şekil mi çalıştırmaya çalışıyorsunuz doğru mu anladım.
Başka bilgisayardan windows kurup denedim evet yine olmuyor.
Ana bilgisayarda yani sorunlu olanda yukarda yazdığım gibi format atılmıyor sistemi kuramıyorum, bende başka laptoptan ssdye windows kurdum taktım ssd yi görüyor ama açmıyor. Format usbsini de görüyor açıyorum ama açmıyor.

Başka PC'ye taktığınız halde görünüyor fakat biçimlendirme gibi işlemler olmuyorsa SSD arızalı olma ihtimali yüksek.

SATA SSD mi M.2 NVMe. mi

Başka PC'ye taktığınız halde görünüyor fakat biçimlendirme gibi işlemler olmuyorsa SSD arızalı olma ihtimali yüksek.

SATA SSD mi M.2 NVMe. mi
SATA SSD ( SSD arızalı olamaz şu an diğer bilgisayarda kullanıyorum.
Ek olarak harddisk taktım şu an okudu ve açıldı ama ssd okumuyor anlamadım

Son düzenleme:
Laptop ta ki SSD taktığınız kablo da sıkıntı olabilir mi?

Başka PC de SSD'ye forma atıp Windows kurulumu yaptıysanız kablolar da problem olma ihtimali de var.

Laptop ta ki SSD taktığınız kablo da sıkıntı olabilir mi?

Başka PC de SSD'ye forma atıp Windows kurulumu yaptıysanız kablolar da problem olma ihtimali de var.
Aynı girişleri kullanıyorum hocam mantık üzerinden gidecek olursak sorunu yok ssd okuyor ama bilgisayar açılışında harddiski kabul ediyor ssdyi harici olarak eklediğimde sorunsuz ekleniyor

BIOS'ta Secure Boot gibi bir ayar var mı onu kapatarak deneyin.

Windows kurulum USB'ni MBR mi GPT olarak mı yaptınız.
Laptop modeliniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…