MS 7255 V2.1 Termal Macunsuz İşlemci Takmak

Fix3d

Megapat
Arkadaşlar MS 7255 V2.1 model anakartıma termal macun sürmeden yeni bir işlemci taktım. Buna rağmen anakartta sıcaklık 25-35 derece arası kullandığım uygulamalara göre değişiyor. Sizce termometrede bir sıkıntı olabilir mi? Bu verilere güvenebilir miyim? Bir de bu işlemciyi bir teste sokmak istiyorum. Önerdiğiniz bir test uygulaması var mı? Bir de testte normal olaraktan sıcaklık değerleri yükselecek. Bu sıcaklık yükselmesinde sistemde yangın çıkma vb. olay olabilir mi? Parçaların işlevsiz hale gelmesi umrumda değil. Yangın çıkmasın yeter.

Not: İnternette hiçbir yerde net bir kaynak bulamayan arkadaşlara notum. Core2 Duo E7500 işlemci sıkıntısız bir şekilde MS 7255 anakartlara uyuyor. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z ile Bench bölümünden Stress CPU yapıp tam yükte (%100) işlemci kullanımını ve sıcaklığını da Core Temp veya Afterburner gibi bir uygulamayla takip edebilirsin.

Elinde C2D işlemci olduğundan termal macunsuz denemiş ve güzel sonuç alabilmiş olabilirsin ancak 1500-2000TL verdiğin bir işlemcide denemeye maçan yer mi ? Onu bilemem

23 TL nerde 1500 TL nerde Peki bu yük testleri falan bilgisayarı uçurur mu havaya? Hep korkmuşumdur bu %100 yük olayından. Birde benin laptopta sıcaklık koruması vardı. Sıcaklık 100 üstüne geldimi kendini kapıyordu. Bu anakart baya eski. Bunlarda da var mıdır bu özellik?

Denemekten zarar gelmez.
En fazla sistem bozulur.
Fakat yeni nesil işlemcilerde böyle bir şey denemek pek mantıklı gelmiyor.
Eski anakartlarda öyle bir özellik olacağını zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…