MS Acces'de Satış Ekranı Nasıl Yapılımalı?

nikoisbackx

Hectopat
Katılım
11 Aralık 2019
Mesajlar
110
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Software Engineer
Merhabalar. Veri Tabanı Yönetim Sistemleri dersi için dönem ödevi olarak Spor Malzemeleri Satış Stok Takip Veri Tabanı Çalışması Yapmam Gerekiyor. Tablo Tasarımını, İlişkileri diğer formları vs. hazırladım ancak ürün satış formu nasıl olacak bir türlü ayarlayamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
Satış Formu Şöyle olması lazım, Bir müşteri istediği kadar ürün alabilmeli, ve satış tablosunda o satışa mahsus 1 kayıt oluşturulacak daha sonra o satışa ait ürünler satış detay tablosunda alınan ürün adedince kayıt oluşacak. Yani böyle bir algoritma düşündüm ama ne kadar sağlıklı olur bilemem. Bu satış işlemini tek formda yapmam gerekiyor. Ya da farklı bir şekilde de olabilir fark etmez.
İlişkiler;

1587030073643.png


Ve Yapamadığım Satış Formu :(

Untitled.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Guzel hazirlamissin iliskileri. Yalniz Urun ile Satis Detay arasinda yeni bir tablo kurman lazim.

Urun 1---------* Satis_Urun *----------1 Satis

seklinde.

Urunun fiyatini degistirirsen, o urunun gectigi tum satislardaki fiyatlar da degisecek; cunku fiyati yalnizca tek bir tabloda tutuyorsun.

Eticaret platformlarinda satis ve sepet urunleri ayri tablolarda tutulur, bagli olduklari urunlerin fiyatlari degisse de, gerceklesen satislara ait o zamanki fiyatlar boylelikle kaybolmaz, ancak bagli olduklari urunlere de ulasilabilir.

Satis formunda da Bagli oldugu urun id'si ve kac adet oldugunu yazmalisin. Bunu kullanip arka planda satis_urun olusturulacak ( yeni bir id ve o anda bagli oldugu urunun fiyati ne ise ) alinip islenecek. Bu sekilde cozebilirsin.

( Bir de normalde bir urun birden fazla kategoride olabilir, birden fazla renk icerebilir ama odevse onemli degil bu detay )
 
Görevin durumlarını yazmamışsın. Bir görev birden fazla çalışana verilebildiği gibi bir çalışanın birden fazla görevi de olabilir. Veya önceden verilmiş bir göreve artık ait olmayabilir. Görev durum tablosu ekle.

1-1 ve Çoktan çoğa ilişkilerin, ilişkisel veritabanında doğrudan karşılığı yoktur. Bu yüzen ya kod ile çözeceksin ya da iki tablonun keylerini barındıran ara tablo ekleyerek.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı