Ms SQL veri silinince ID sırası düzenlenmiyor

MehmetAli001

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, basit bir sorun gibi gözükebilir ancak üstesinden gelemedim. Ms SQL'de tanımladığım primary key (ID adında) otomatik artan şeklinde ayarlı ancak yanlış bir veri girdiğimde ve bu veriyi sildiğimde otomatik artan sayı artış yapıyor. Fotoğrafta dediğimi anlayabilirsiniz. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Bu konu ile ilgili olarak bende araştırma yaptım ancak bir çözüm bulamadım henüz

Tedt ortamında çalıştığını var sayarak , veri düzeltmesi yaptığını var sayıyorum.
İstediğini , tablodaki Max(ID) yi bulup reseed ederek elde edebilirsin. Veri tabanı DBCC kodlamayı araştırmanı öneririm.

DBCC CHECKIDENT (tablo, RESEED, 0)

Aşağıdaki linkte bir örneği var.

Auto increment sekanslar dogal olarak boyle calisir. Bu bir sorun degil. Iliskisel veritabanlarinin calisma mekanizmasi bu sekilde.

Hatta ve hatta su da mumkun: Sadece transactional baglamda es zamanli bir yazma islemi yapmis oldugunu dusun, hicbir veri silmesen dahi veritabanina yazilan satirlarin id leri arasinda atlamalar olmasi muhtemel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…