mSata aldım ne gibi işlemler yapmam gerek ?

PrestigeMan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar aklıma takılan bir kaç soru var. Bunlardan 1 tanesi ise mSata'ya Windows kurulumu yaparken. Usb 3.0 port ile uefi mod yada Direk cd'den mi kurulum yapmak gerekir. Arasındaki fark nedir? Uefi mod kurarsak ve daha sonra ne gibi işlemler yapmak gerekir. MS dos Disk part gibi vs vs..
"
120gb msata
1tb hdd mevcut diskler

Bu arada normalde laptop'a SSD almayı düşünüyordum daha sonra laptopun arkasını açtım küçük soket gördüm ssd yaziyordu. MSata olduğunu öğrendim 1tb'lik diski kenara atmak istemedim. İyimi yaptım kötümü 1 tblik diskide kullanırım diye düşündüm o yüzden msata aldım.

Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

mSata SSD alman iyi olmuş eğer ki 2.5 inç bir SSD alsaydın dediğin gibi 1 tb lık hartdiski kullanamayacaktın. Benim bildiğim mSata SSD'lerin 2,5 inç SSD lerden farkı fiyatlarının biraz daha tuzlu olması ama bu gibi durumlar için gerekli tabi.

mSata SSD alman iyi olmuş eğer ki 2.5 inç bir SSD alsaydın dediğin gibi 1 tb lık hartdiski kullanamayacaktın. Benim bildiğim mSata SSD'lerin 2,5 inç SSD lerden farkı fiyatlarının biraz daha tuzlu olması ama bu gibi durumlar için gerekli tabi.

mSata Ssd'ler normal Ssd'lerden daha hızlı, boyutu küçüktür. Tabiki de mSata Ssd alarak çok iyi etmişsiniz. Hayırlı olsun.

Şuanda kurmuş bulunmaktayım uefi mod ile arkadaşlar fakat as ssd bench'te deneme yaptım bir kaç kez tam verip alabiliyor muyum alamıyor muyum çözemedim. Buyur değerler.

Adsız.jpg

Tam performans almak icin ne gibi islemler yapmak gerek arkadaslar?

Arkadaşlar googlede okadar araştırmama rağmen yapamadım. Bios u güncellemeden önce iki mod vardı. Birincisi ide ikinci ahci(secili olan). Daha sonra bios güncellemesi yaptim. Raid modu da geldi. Msi'in ge60 2 pc apache laptopunu kullanıyorum ve okuduğum kadarıyla x2 msata slotu olduğu zaman raid 0 oluyormuş yorumlar genellikle bu kısımda. Bende tek slot var msata için e bu mod geldiğine göre demek ki yapabilme imkanımız var. Peki nasıl ? Hdd'yi söküp yoksa ssd mi takmamız gerek?
:ıslık: :matrix: @Recep Baltaş yardimci olur musunuz ? Hala değerlerim :cry:

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler fena değil. x2 mSATA slot olmasıyla RAID'in bir ilgisi yok. RAID yapabilmeniz için aynı mSATA SSD'den bir tane daha almanız gerekir. Siz şu anda AHCI UEFI Windows 8.1 kuracaksınız. UEFI'nın SSD hızı ile bir ilgisi yok. Sadece açılış ve kapanış hızlarına etki eder ama AHCI mutlaka açık olsun.

Windows'u Uefi modu ile kurulum yaptım. AHCI modu ile açık her zaman laptopta 1tane msata slotu var. @MF Merak ettiğim bios güncelleme yapinca raid in gelmesi o yüzden anlamadığım için pek :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı