Temizinden bir format at bir de çözüm işaretlersen sevinirim.
Bugün bilgisayarımı kapatıp birkaç saat uyudum. Uyandığımda ne Opera GX çalışıyordu ne de Discord. Birkaç konuya baktım ama çözemedim. Malwarebytes kullanarak tarama yaptım yine de msbuildi silemedim. Mining virüsü olduğuna eminim çünkü her 2 saate bir CMD açıyor ve beni ***.2mine****.com adlı bir siteye yönlendirmeye çalışıyor. CPU'mun %90'ını kullanıyordu Malwarebytes yükleyince azaldı. Kökten silmek için ne yapmam gerekir?
Process Explorer - Sysinternals hocam HitmanPro ve Kaspersky ücretsiz deneme sürümü kullanıp bilgisayarı tararatın, sonra verdiğim linkten programı indirip açıp CPU'ya göre sırala yapıp işlemciyi kullanan işlemleri bulun, şüphelendiğiniz bir işlem olursa dosyaya sağ tıklayıp VirusTotal sonuçlarını görebilirsiniz, ama bence yine de format gibi.
MSBuild'in kendisi virüs değil. MSBuild, Microsoft'un koyduğu bir araç ve Windows klasöründe .Net Framework dosyalarının olduğu yerde durur. Aslında tam olarak bunu söylemek doğru olmaz ama kısaca EXE oluşturur desek bir miktar açıklayıcı olabilir. Daha önce indirdiğin yazılımların birinde trojan'i tespit edilmesin diye hazır derlenmiş exe göndermek yerine senin bilgisayarının içinde derlemeye çalışıyor olabilir diye düşünüyorum. Kaspersky'ın işini görür. Daha önce bu tarz durumlarda işime yaramıştı.Bugün bilgisayarımı kapatıp birkaç saat uyudum. Uyandığımda ne Opera GX çalışıyordu ne de Discord. Birkaç konuya baktım ama çözemedim. Malwarebytes kullanarak tarama yaptım yine de msbuildi silemedim. Mining virüsü olduğuna eminim çünkü her 2 saate bir CMD açıyor ve beni ***.2mine****.com adlı bir siteye yönlendirmeye çalışıyor. CPU'mun %90'ını kullanıyordu Malwarebytes yükleyince azaldı. Kökten silmek için ne yapmam gerekir?
Download and run Norton Power Eraser - Free virus and malware removal tool for Windows
Norton Power Eraser (NPE) is a free virus removal tool for Windows. It detects and removes viruses, malwares, spywares, trojans and threats from your computer.support.norton.com Ücretsiz Virüs Temizleme Aracı – Online Virüs Taraması | Kaspersky
Ücretsiz virüs temizleme aracını indirin – kurulum gerekmez. Hızlıca virüs taraması yapın ve cihazınızı siber tehditlerden zahmetsizce temizleyin.www.kaspersky.com Emsisoft - Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal
Emsisoft Emergency Kit is the ultimate free anti-malware and antivirus tool to scan, detect and remove viruses, keyloggers and other malware threats.www.emsisoft.com Çevrimiçi Zararlı Yazılım Tespiti | ESET
ESET Çevrimiçi Tarayıcı ile bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları tarayın. Ücretsiz çevrimiçi virüs tarayıcımız her türlü virüsü bulabilir ve bilgisayararınızdan kaldırabilir.www.eset.com Bu 5 tane yazılımı dene ve virüsü sil silemezsen format.HitmanPro. Advanced malware scanning and removal with Hitman Pro.
HitmanPro removes malware, adware, viruses, trojans, keyloggers and spyware to protect your Windows computers from malicious attacks designed to steal your private data and render your computer useless.www.hitmanpro.com
Ve her daim 7 24 koruma için Kaspersky beleş olanını kur.Tüm Cihazlar için Ücretsiz Antivirüs Yazılımı | Kaspersky
Kaspersky Free ile ücretsiz antivirüs korumasını indirin. Bu en yüksek puanlı bulut antivirüs ailenizi virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, Truva atlarına ve diğer tehditlere karşı korur.www.kaspersky.com.tr
Eki Görüntüle 1843053
Sorun da burada. ESET denedim Malwarebytes denedim Kaspersky denedim. Hiç birisi algılamıyor çünkü dosya şurada:
Eki Görüntüle 1843057
Bu sıkıntılı şahsımız görev yöneticisinde de böyle gözüküyor:
Eki Görüntüle 1843061
FL Studio kullanan bir müzik prodüktörüyüm. Başka yolu yok mudur çözüm için? İlla format mı lazım?