Geliştiriciler için falan değil. Gelişmiş ayarlar kısmındaki çoğu şey onlar için. İşi olan da kullanabilir.
Ne olduğuna gelecek olursak. İşletim sistemi seçmen için sana tanınan süre.
Diyelim ki hem Windows 10 hem Windows 11 kurulu sisteminde. Windows açılırken sana 2 seçenek sunar. İşte orada bir de sayaç vardır. Bu arkadaş o sayacın süresini belirtiyor.
Sen zaten çoğu kişi gibi 1 işletim sistemi kullandığın için senden ve özellikle de o ayarı kullanamanı söyleyen aptaldan daha akıllı olan bilgisayarın sana 1 seçenek sunup seçim yapman için 30 saniye tanımıyor. Direkt o işletim sistemini yüklüyor.
Bu yüzden 3 saniye yapman bir şey ifade etmez. Fark olmaz. Çünkü zaten sende pratikte sıfır.
Bu yüzden kötü bir etkisi olmaz çünkü hiç etkisi olmaz.
Bu yüzden performans artışı olmaz çünkü hiç etkisi olmaz.
Eskiden Şekil A'daki gibiydi. Neye göre böyle gösteriyor bilmiyorum. Çift işletim sistemi kullandığımda Vista kullanıyordum. Süreyi yazdığını görebilirsiniz.
Aynı ayara Şekil C'den erişebilirsiniz. Hatta varsayılan işletim sistemini de seçebilirsiniz.
Herhalde o aptal videoları izlememeyi öğrenmişsinizdir diye umuyorum. Oradaki ayarları karıştırıp bilgisayarını bozan çok. Performans istiyorsanız cüzdanınızı kullanın.