MSHybrid grafik modu açılmalı mı?

nurey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba herkese, MSI Center'ın MSHybrid modu mevcut. Oyun oynarken ayrık ekran kartına, pile geçtiğimde otomatik dahili ekran kartına geçmesi için vs.
avantajı şu ki ekran kartı modu değiştirmek için sistemi yeniden başlatmak gerekiyor, hybrid kullanım da laptop kendisi ayarlamış olacak. Soru şu hybrid moda alıp kontrolü laptopa bırakmak önerilir mi, yoksa oyun oynarken ayrık karta pile geçince dahili karta şeklinde kendim ayarlamam daha sağlıklı mıdır?

Hatta fark ettim ki oyunların menüsünde dahiliye alıp oyun başlayınca ayrığa geçiyor. Bunlar iyi midir kötü müdür?

Pilde dahiliye geçmeniz oyun oynarken de ayrığa geçmeniz ve bunları yaparken yeniden başlatmanız önerilir.

Hybrid ile pilin dahiliye nazaran daha hızlı bittiğini görebilirsiniz.

O konuda farkındayım hocam aslında işin oyun kısmını sormak istiyordum daha çok. O konuda neler söylersiniz?

Ne hakkında yani? Çok genel bir soru sordunuz. Tam sorunuzu söyleyin.

Şöyle yani el ile ayrık karta ayarlamam ve hybrid modun oyun sırasında ayrık karta geçiyor olması arasında farklar var mıdır yoksa ikisi de aynı sağlıkta çalışır mı? Oyun sırasındaki kart performansı ve tam performans çalışması açısından soruyorum.

Hybrid ile tabiki fark yaratır. Veri Yolu Darboğazı diye bir şey var. Ayrık GPU'ya geçerseniz veri yolu darboğazı kalkar. Ama Hybrid varken ana görüntü iGPU'dan geliyor. Bu da veri yolu darboğazı yapacaktır.

Teşekkürler hocam bilgiler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…