MSI 0ND-621TR Takılan HDD'lerin Bozulması

tenacious

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat
MSI 0ND-621TR model notebook kullanıyorum. Kendi içerisinde gelen HDD'nin ömrü üç sene sürdü. S.M.A.R.T hatası verdi. Değiştirmem gerektiğinde aynısı olan WD Black 750 GB 7200RPM SATA 3.0 16Mb 2.5'' aldım 2016'da. Bunun ömrü ise bir sene sürdü, S.M.A.R.T hatası vermişti.

Tekrar aynı modelin yenisini aldım 2017'de. Dün itibarıyle o da bozulma yoluna girdi. Programların açılması ve yürütülmesi yavaşladı, Steam D'de kurulu olduğu için o da düzgün çalışmıyor. Dün bir oyun kurulumu yaparken Corrupt Disk hatası verdi ve yarıda kaldı. Az zamanı kaldı sanırım diskin.

Driver backup'ı aldım tabii; fakat bu işten yoruldum, driver'ın bozulmasına sebep olan şey nedir? Notebook'daki başka bir donanım mı etkiliyor? Batarya sebep olabilir mi acaba, onu da şarj etmiyor diye değiştirmiştim iki sene önce. Gerçekten bilemiyorum, lütfen yardımcı olun.

Health taraması yaptım. Ekte mevcut resim.
Öneriniz nedir acaba? Tekrar satın alıp da yine kısa sürede bozulacak diye korkuyorum.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD alın. Laptop diskleri er ya da geç bozuluyor. Hitachi 7K1000 de alabilirsiniz. Sınıfının en iyi şoka dayanıklı diskidir. Ama hiçbir HDD, SSD kadar dayanıklı değildir.

Mağazada çalışan kişi de gelen elektrik akımından kaynaklı bir arızalanma yaşanmış olabileceğini, SSD almamın uzun ömürlü kullanım açısından daha sağlıklı olacağını söyledi. Fakat bana 1TB boyutunda bir disk lazım olduğu için, tercihimi HDD'den yana kullandım tekrar. Malum, o boyuttaki SSD ler çok pahalı. Seagate Barracuda 1 TB 5400 Rpm aldım. Artık tekrar bozulma yoluna giderse, bir teknik servise göstereceğim notebook'u.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı