MSI 1050 Ti Alınır mı?

alierdogann

Hectopat
Makaleler
1
MSI'ın bu seriden olan 1050Ti'ını alacağım. Normali ile arasında performans farkı olur mu? Çünkü fiyat olarak azıcık daha ucuzdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerli arkadaşım evet alınır.
Benim de aradan geçen 2 yıl sonunda topladığım sisteme nihayet bir ekran kartı satın almak bugüne nasip oldu, Nvidia Pascal 16 nm (nanomikron) mimariye sahip MSİ 1050 ti 4GB gaming X ekran kartı 75 watt elektrik tüketimi ile ilave besleme (elektrik) 6 pin girişine ihtiyaç duymaktadır. Diğer msi 1050ti modelleri doğrudan ana kart üzerinden beslenmektedir. Bu ekran kartı sessiz mod, oyun modu, hız aşırtma (oc) modu olmak üzere 3 farklı modda çalışabilmektedir. SLI / Crossfire Uyumu yoktur. Fiyatı 1200 TL . Abisi ekran kartı olan 1060 modeli 2 kat daha pahalı olduğundan tercih etmedim. Ayrıca monitörüm 1920 x 1080 p full hd TV olduğundan daha fazla çözünürlük (2k veya 4K) benim için uygun değil. Ekran kartı VR (sanal gerçeklik) gözlük yani 3 boyut izleme imkanı da sunmuyor. Böylece tüm masaüstü sistem TV monitör hariç 3500+1200=4700 TL kur artışları ile yaklaşık 5000 TL ye mal olmuş oldu. Bence çok güzel bir sistem oldu herkese tavsiye ederim. Son bir kez söyleyeceğim ana kart da msi olduğundan bios üzerinden ekran kartına 1 GB ilave destek verilebilmektedir. sanırım 4GB + 1GB= 5 GB olarak ekran kartı VRAM ihtiyacımı oldukça karşılayacaktır.

Sistemim şöyledir.;
  • Msi Z170A Gaming M5 Anakart
  • Intel® Core™ i7-6700 İşlemci
  • CORSAIR Vengeance 8 GB x2 adet toplam 16 GB DDR4 RAM
  • MSİ 1050 ti 4GB Ekran kartı

MSİ 1050 ti 4GB gaming X ekran kartı hem ana kart üzerinden hem de power supply dan 6 pin elektrik girişine ihtiyaç duymaktadır. Diğer bazı msi 1050ti modelleri sadece ana kart bağlantısı yeterli olmaktadır. Bu ekran kartını kolayca (1)sessiz mod, (2) oyun modu, (3) hız aşırtma (oc) modu olmak üzere 3 farklı modda kolayca çalıştırılabilmektedir yani ayarla uğraşmaya veya driver/program felan kurmaya gerek kalmıyor. Ayrıca internetten araştırılırsa 1050 ti fiyatları arasında fark 50-100 TL arasında değişiyor. Şu an Msi 1050 ti 4GB gaming X modeli yanında bir de X siz daha ucuz olan gaming modeli var. Geçen biri ekran kartı fanı dönmüyor diye kendince fanı illa döndürmek için bir şeyler ileri sürmüş. Kardeşim belli bir sıcaklık derecesine gelmeden fanların çalışmadığını üretici bildiriyor. Sen niye sessiz modda illa fanı çalıştırmaya çalışıyorsun. Tavsiyem gaming x modeli almandır. Ben asus strix 1050 ti 4 gb gaming ile msi 1050 ti 4b gaming veya gaming x modelleri arasında tereddütte kaldım fakat 1200 TL ye gaming x modeli bulunca onu aldım. Herkese iyi seçimler.
MSİ 1050 ti 4GB gaming X ekran kartı hem ana kart üzerinden hem de power supply dan 6 pin elektrik girişine ihtiyaç duymaktadır. Diğer bazı msi 1050ti modelleri sadece ana kart bağlantısı yeterli olmaktadır. Bu ekran kartını kolayca (1)sessiz mod, (2) oyun modu, (3) hız aşırtma (oc) modu olmak üzere 3 farklı modda kolayca çalıştırılabilmektedir yani ayarla uğraşmaya veya driver/program felan kurmaya gerek kalmıyor. Ayrıca internetten araştırılırsa 1050 ti fiyatları arasında fark 50-100 TL arasında değişiyor. Şu an Msi 1050 ti 4GB gaming X modeli yanında bir de X siz daha ucuz olan gaming modeli var. Geçen biri ekran kartı fanı dönmüyor diye kendince fanı illa döndürmek için bir şeyler ileri sürmüş. Kardeşim belli bir sıcaklık derecesine gelmeden fanların çalışmadığını üretici bildiriyor. Sen niye sessiz modda illa fanı çalıştırmaya çalışıyorsun. Tavsiyem gaming x modeli almandır. Ben asus strix 1050 ti 4 gb gaming ile msi 1050 ti 4b gaming veya gaming x modelleri arasında tereddütte kaldım fakat 1200 TL ye gaming x modeli bulunca onu aldım. Herkese iyi seçimler.

Arkadaşlar ilave bir bilgi vermek istedim 4 GB ekran kartı (GPU) alınca ana kartın BIOS undan 1 GB veya daha fazla İlave RAM takviyesi yapmak istedim fakat yapamadım. Yani 4+1= 5 GB şeklinde Ekran kartı hafızasını artıramıyorsunuz. Üreticiler buna izin vermiyorlar!!!!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı