Kartın muhtemelen 40-50W çekiyor şu anda. Sisteminin tümü 100W civarı çekiyor desek, günlük 2,5 kw. Kw = 1 TL desek, yaklaşık 75 TL etki eder elektrik faturasına.
RVN miningine gelince, mh oldukça düşük olmasına rağmen güzel para veriyor bence. Hangi programı kullanıyorsun? Ben de 6700XT ve GTX 1660 ile toplam 65 mh civarı alıyorum. Çok ses çıkarmasalar odamda, sürekli çalıştıracağım.
2-3 ayda bir şey olmaz. Ama, 65-70 derece fazla, çekirdek frekansını düşürmedin mi? Kartının bellekleri zaten çok yüksek hızlı değil, çok ısınmazlar. Arada dinlendirmeni öneririm ama. Mesela 2 günde 1 2 saat şeklinde.
Dostum sıcaklıklar normal değil. Uzun süre mining yapacaksan sıcaklıkları düşürmek adına Afterburner ile çekirdek frekansını ve voltajını düşür. Miningde çekirdek hızı pek etki etmez, bellek hızı önemlidir genel olarak. Underclock/Overclock işlerinden biraz anlıyorsan, -500 Core clock verebilirsin. Belleğe de +200 300 civarı verirsen mh artar. Sıcaklıklar 50 55 civarı olduğu sürece istediğin gibi ayarlayabilirsin. Core clock çok düşerse mining performansı düşüyor, bunu da kontrol edersin. -500 yaptın, baktın sıcaklık düştü ama performans da düştü, -400 dene gibi.