Elektronik MSI 27" Mag 2K 180HZ 1ms IPS Gaming Monitör 6.799 TL

Aylar aylar önce tam bu fiyata Acer olanını aldım. Bu seneki kasım indirimleri güzel başlamış.

Segmentinde 10.000 TL'ye kadar daha iyisi var mı?

Segmentinde 10.000 TL'ye kadar daha iyisi var mı?

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Fazlasıyla memnunum. Ufak bir sorun var o da şans işi sanırım, klasik elektronik alet olayı.

Şuan aktif olarak Gamepower x40 kullanıyorum hocam aradaki tek fark biri FHD diğeri 2K, VA panelden devam etmeyi düşünmüyorum. Aslına bakarsan yaza kadar bekleyip OLED çekmek istiyorum ama güzel fırsat yakalarsam da IPS'e neden olmasın gözüyle bakıyorum. Yine de tavsiyen için çok teşekkür ederim.

Yorumlarda ve bu forumda bu monitörün VA panel olmasına rağmen birçok VA panel sorununu ortadan kaldırdığını söylüyorlardı. Biraz araştırdım ve çok beğenildiğini ve aynı yorumları gördüm. Ki 2K olayı küçümsenecek bir şey değil bence. Yine de tercih meselesi hocam siz bilirsiniz.

Güncel modellerde siyah tepki süreleri VA panelleri iyiyle kötüden ayıran tek fark kaldı. Griden griye geçiş olarak IPS ile aralarında gözle görülür farklar yok artık. DLSS artefaktları gibi şeyler, sarı/yeşil hâreler, gri perde örtülmüşçesine renk solgunlukları neredeyse tamamen çözümlendi. Hayaletlenme bazı panellerde yüksek yenileme hızlarında bile hâlâ olabiliyor, o yüzden VA panel alacaksanız incelemelere bakmak gerekiyor.

Takip ettiklerimden gördüğüm kadarıyla Türkçe monitör incelemeleri yabancı dildekiler kadar detaylı olmadığı için biraz şansa kalıyor ve inceleme yapan kişinin öznel yorumlarına (gizli veya açık sponsorlu olmayan inceleme bulabilirseniz tabi) bakarak alıyoruz. Hala ülkemizde oyuncuların IPS tercih etmelerinin sebebi eski alışkanlıklardan ve yeterli nesnel ve detaylı incelemelerin noksanlığından kaynaklanıyor.

Ben açıkçası belli bir fiyatın altında ve markalar dışında VA panel önermiyorum çevreme. Bugün itibariyle o fiyat 7000 TL ama 1 aya ne olur bilinmez. Ayrıca VA panel (bana göre) kesinlikle kavisli olmalı. IPS kadar iyi ve değişmez görüş açıları olmadığı için o eğimle kompanse edilmesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…