MSI 2K 240HZ vs ASUS TUF 2K 260Hz

Bütçe
14000 TL

Hocam oyunlardan gerçekten bir şey bekliyorsanız ve ciddi bir şekilde oynuyorsanız MSI tercih edebilrisiniz.
Ama ileride iş için falan kullanırsanız hoparlör gibi şeyler çok işe yarar.
Ağırlıklı oyun oynayacaksanız, Hz'i fazla gecikmesi az olsa ve IPS panel olsa sizin işinizi görür.

Rekabetçi FPS oyunları oynamayı düşünüyorum, ileride heves edersem de herkesin severek oynadığı ekran kartlı oyunları da oynamak isterim.
YouTube'a içerik üretmek, video editlemek gibi hedeflerim var.
Bunun haricinde iş için kullanmayacağım daha çok rekabetçi Online oyunlar diyebilirim.
Valorant, CS2, PUBG ve ileride de Rainbow Six: Siege ve CoD gibi oyunları oynama hedefim var.
Bu oyunları 7700XT sistem 2K'da kaç FPS'te oynatır? 180Hz az mı gelir çok mu?
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A ve MSI G274QPF E2 27 düşünüyordum fakat Amazon'da satılan MSI monitör MSI G272QPF. Amazon'un kendi sattığı ürünü alsam daha iyi olurdu.
Bu monitörü buldum? Bu kadar bütçe çıkmaya değer mi sence

Hocam rekabetçi oyunlar için 2K kullanılmaz zaten. Ama ileride hikaye bazlı oyun oynarsanız bir şey diyemem. 180Hz tüm oyunlar için iyidir ama rekabetçi oyunlar için minimum 240Hz öneriliyor. Ama illa da olması gerekmez bence 144Hz ile Valorant'ta immortal Radiant olan tanıdıklarım var. 7700XT çok güzel kart Valorant'ta 1080p için 800FPS civarı rahat alır (aksiyon anında her kartta yaklaşık 300FPS kadar bir düşüş olur). PUBG gibi sağlam grafikli oyunlar içinde 180Hz(FPS) ihtiyacınızı çok çok fazla karşılayacağına emin olabilirsiniz. 2K da FPS hakkında pek bir bilgim yok ama FPS'in 180'den fazla olacağına eminim.

Birçok kişi 2K monitör almamı önerdi, ileride yükseltme vs yaparsam da 2K monitör gerekir diye düşündüm. Açıkçası bu zamana kadar birçok rekabetçi FPS oyununu bile oynayamadım çünkü bilgisayarım yoktu. AAA oyunlar ise sadece bir heves, hiç oynama fırsatım olmadı. Belki heves edersem RDR 2, Cyberpunk, Witcher 3 gibi oyunlar oynarım gerçi paralı hepsi bilmiyorum.
Ben de çok düşündüm acaba 1080p 280Hz mi alsam diye ama 2K hem ileride belki daha güzel oyunlar oynarım, hem dizi film için hem de daha geleceğe yönelik diye düşündüm.
Amazon'un kendi sattığı ürün almak istiyorum ama bir tek ASUS TUF Gaming VG27AQ3A var.
2K monitör alıp 1080P'de oynasam ekran yırtılması vs sorunlar olmaz mı? Direkt 2K'da oynarsam da gecikme vb. sorunlar olur mu? Eğer olmazsa 2K da oynarım, esporcu olmayacağım fakat oyunları ciddi oynarım , kazanmaya oynarım

2K monitörü 1080p de kullanmak yırtılmaya illaki sebep olur diye düşünüyorum olmasa bile 1080p bir monitör gibi olmaz. Ben söylediğiniz oyunlardan RDR2 ve Witcher 3'ü 1080p de oynadım bitirdim zevk aldım. Yani 2K'nın bir eksikliğini hissetmedim kişiden kişiye değişir Vatan Bilgisayar'a falan giderseniz 1080p ile 2K'yı kendi gözlerinizle test ettirirler. Bende ağırlıklı FPS oynuyorum ve oyunları kazanmaya oynarım o yüzden 2K alma ihtiyacı duymadım.

Sizin adınıza sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…