MSI 3060 Ti için işlemci önerisi

@Hamsikovski kasa için Corsair 750W iCUE 4000X CC-9020133-EU ATX düşünmüştüm, abartı mı olur bilemiyorum. 5600 alacağım o zaman soğutucu için ekstra bütçe çıkarmama gerek kalmaz böylelikle.
Onu mesh değil sanırım hocam. Aigo DarkFlash DLX21 MESH Panel Gaming A-RGB E-ATX Kasa

5800x3d alırsanız bu PSU'nun 750W olanını alırsanız daha iyi olur. Soğutucu tercihinizi de değistirmelisiniz.

5800x3d , 5600'ün 3 kaçtı fiyata neredeyse. İleride ekran kartını yükseltmek gibi bir hedefiniz varsa mantıklı olur ama 3060ti için gereksiz kalır bence. Cs valo gibi oyunlarda daha çok fps almanızı sağlar ama 500hz monitor kullanmıyorsanız o da gereksiz kalır. 5600'de zaten işlemciye dayalı oyunlarda iyi performans veriyor.

Kasayı sırf güç kaynağı üzerinde diye seçmiştim dışarıdan PSU almak daha mı mantıklı?

CS çok nadir oynuyorum Valorant hakkında fikrim bile yok. Akşamları eve geçince çocuklarla GTA, mir4 vs oynayacağımız bir kasa olsun. Arada Adobe programlarını da hobi olarak kullanacağım bir sistem olsa kafi. He ileride bizim çocuklar baba şu oyun için yetersiz derse de güncelleyebileceğim bir şey yapmaya çalışıyorum. Sanırım anlatabildim

3070 Ti var ben de. 5600x ile kullandım. X overclock demek. İşiniz yoksa overclock ile 5600 gayet yeterli olacaktır. Ancak stok fan ile denediğimde oyunlarda yüksek derece sıcaklıklara çıkıyordu işlemci. Minimum kule fan almanız gerekebilir. Yeter mi? sorusuna gelince,gayet yeterli. Ben sadece zevkine 5800x3d'ye geçtim şuan.

İçindeki güç kaynağı ile ilgili bir bilgi göremediğim için güvendiğim güç kaynağı attım hocam. Kasa da gayet kaliteli ve büyük bir kasa.

Vallahi resmen rahatladım hepinizin sayesinde 5600 alıp geçiyorum.

İçindeki güç kaynağı ile ilgili bir bilgi göremediğim için güvendiğim güç kaynağı attım hocam. Kasa da gayet kaliteli ve büyük bir kasa.

Teşekkürler hocam ikisini de ekledim sepete çoktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…