MSI 4070 Ti Ventus vs Gaming X vs Suprimx

Bütçe
28000

melandre

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 3D modelleme, render ve bunun yanında Unreal Engine 5 için sistem topluyorum.

MSI'ın 4070 Ti modellerinden almayı düşünüyorum. Bu üçü arasındaki fiyat farkı, performans ve soğutmaya değmeyecekse Ventus 3X almayı düşünüyorum. Fiyat farkına değdiğini düşündüğünüz ve önerdiğiniz modeli paylaşabilirsiniz.

MSI 4070 Ti Ventus 3X: 28.350TL
MSI 4070 Ti Gaming X Trio: 31.000TL
MSI 4070 Ti Suprim X: 33.700TL

Ayrıca 4070 Ti'ın şu modelleri de mevcut. Yine fiyat, performans, soğutma güçlerine göre önerdiğiniz varsa yazarsanız çok sevinirim.

PNY 4070 Ti Gaming verto:
26.800TL
Galax 4070Ti Ex Gamer: 26.700TL

Gainward 4070 Ti: 24.200TL
Gigabyte 4070 Ti Gaming OC: 29.000TL
Colorful 4070 Ti: 25.200TL
Palit 4070 Ti Gaming Pro: 29.800TL

Son düzenleme:
24K olan Gainward'ı yapıştır. MSI fiyatlarına çıkıldığında ucuz RTX 4080 kovalamaya başlamak en doğrusu olur. Alt taraftaki kartların tamamına yakını Ventus tenekesinden bile iyidir.

Gainward markasının kötü olduğunu iddia edenler çoğalmış. Bir gün sizden incelemesini görmek isteriz.

Gainward markasının kötü olduğunu iddia edenler çoğalmış. Bir gün sizden incelemesini görmek isteriz.

Bana kart olsun, soğutması da normal olsun yeter. Işık saçmış, 50 derecede çalışmış zerre umrumda değil. Zaten bir ekran kartının efektif ömrü ne kadar ki?

Noctua RTX 3070'leri, 3090 Suprim X'leri görüyoruz bugün. Aban DLSS'e belki ultra ayarda oynarsın 2K ve 4K'da.

Bana kart olsun, soğutması da normal olsun yeter. Işık saçmış, 50 derecede çalışmış zerre umrumda değil. Zaten bir ekran kartının efektif ömrü ne kadar ki?

Noctua RTX 3070'leri, 3090 Suprim X'leri görüyoruz bugün. Aban DLSS'e belki ultra ayarda oynarsın 2K ve 4K'da.
Peki hocam mesela bu 4070ti'lardaki farklı markaların kartları farklı özelliklere sahip olmuyor değil mi ? Sadece biraz soğutma ve biraz performans farkı mı oluyor?

Sonuçta hepsi Nvidia'nın ürettiği kartlar değil mi?

Peki hocam mesela bu 4070ti'lardaki farklı markaların kartları farklı özelliklere sahip olmuyor değil mi ? Sadece biraz soğutma ve biraz performans farkı mı oluyor?

Sonuçta hepsi Nvidia'nın ürettiği kartlar değil mi?

Evet hepsi temelinde aynı kartlar. Performans farklı bile olmuyor neredeyse, minimal farklar. Soğutma da dediğim gibi 55 derecede çalışmış ya da 70 derecede önemi bile yok. Fiyat çok daha önemli.

Evet hepsi temelinde aynı kartlar. Performans farklı bile olmuyor neredeyse, minimal farklar. Soğutma da dediğim gibi 55 derecede çalışmış ya da 70 derecede önemi bile yok. Fiyat çok daha önemli.
Teşekkürler hocam.
Şurdan karşılaştırma yapıp test sonuçlarını kıyasladığımızda her şey ortadaymış. MSI'a o kadar para vermek gerekmediğini anladım. Gainward ya da Galax alacağım...

Teşekkürler hocam.
Şurdan karşılaştırma yapıp test sonuçlarını kıyasladığımızda her şey ortadaymış. MSI'a o kadar para vermek gerekmediğini anladım. Gainward ya da Galax alacağım...

Tabii ki öyle. Ucuz bulduğunu al hem 7950X'e ödeyeceğin ekstra para da çıkmış olacak bu şekilde kendliğinden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı