MSI 450 Tomahawk Max AM4 alınır mı?

Obirmamut

Hectopat
Epeydir kullandığım PC'deki parçaları değiştireceğim, uzun uzun tavsiyeler okudum özellikler Technopat'ta. AMD mi alsam Intel mi alsam bayağı kararsız kaldım en son AMD'de karar kıldım, şu an Intel kullanıyorum. Bilgisayarımda anakart işemci ve RAM'ları değiştireceğim.

Almayı düşündüğüm parçalar:

Anakart: MSI 450 Tomahawk Max AM4 (alacağım)

İşlemci: Ryzen 5 3600 (alacağım)

RAM: Corsair (2x8) DDR4 3200 (alacağım)

Ekran kartı: 1050 Ti (şu an var)

Güç kaynağı 400W frispy (şu an var)

Yalnız kafama takılan sorular var, o yüzden yorumlarınıza tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.

1. bu seçtiğim parçalar arasında herhangi bir uyumsuzluk var mı gözünüze çarpan?

2. sistemi Vatan'dan alıp montajı da onlara yaptırmayı düşünüyorum. Onlara yaptırmalı mıyım? Yoksa diğer sitelerden parçaları temin edip(bazı sitelerde parçalar daha ucuz) kendim mi kurmalıyım. PC montajı ve kurulumu ya da BIOS ayarları gibi konularda neredeyse hiç bilgim yok. O yüzden tak çalıştır tarzı parça almaya çalışıyorum.

3. güç kaynağım 400W ekran kartım da 1050 Ti. Güç kaynağım bu kuracağım sisteme yeterli midir?

4. bütçemi biraz zorladığı için aynı performansı alabileceğim daha uyguna anakart tavsiyeniz var mı, 600-650 TL civarında, yoksa bütçeni zorla tomhawk Max'ı mı al dersiniz?

Alacağınız parçalar iyi ve uyumlu parçalardır. Tomahawk max B450 için sıklıkla önerilen bir modeldir. Sadece yeni kasa kuruyorsanız artık daha kaliteli bir PSU da alıp takmanız da fayda var. Ekran kartınızda kullanabilirsiniz ama yüksek ayarlarda sorun çıkartmaya başlayacaktır. Ayarları kısarak bir süre daha idare edebilirsiniz ama ileride onuda değiştirmeniz gerekecektir. Kurulumu kendinizde yapabilirsiniz ama hiç bilginiz yoksa böyle bir şeyi tavsiye etmek çok doğru olmaz.

Soru cevapları ;

1) Uyumsuz parça yok.
2) Hiç montaj bilgin yoksa işlemci ve anakartı oradan temin edersen montajı yapacaklarını düşünüyorum. Fakat montaj basit. İlk bilgisayarımı kendim topladım. Terletiyor biraz fakat zevk veriyor. . Bütçene hangisi uygun geliyorsa oradan al. (Sinerji, İncehesap, Teknobiyotik iyi bu konuda... İtopya'dan mümkün oldukça uzaklaş...)
3) Güç kaynağı teknik olarak yeterli fakat kalitesiz...
4) Tomahawk en iyi B450 denebilir. Alternatif önerdim aşağıda...

Tavsiyeler ;

1) Bütçeni zorluyorsa, Gaming Plus Max veya B450-A Pro Max iyi bir tercih olur. (Tomahawk bir tık daha iyi...)
2) Oyun için toplanıyorsa bu bilgisayar işlemciyi Ryzen 5 2600 alabilirsin. (Oyun için yeterli gelir.)
3) Ekran kartı olarak alacaksan ileride 2060 Super veya 2070 tavsiye edebilirim.
4) Güç kaynağının 400W olmasından çok markanın güvensizliği tedirgin ediyor. En kısa zamanda değiştir. (FSP, Corsair, Sharkoon, High Power, Seasonic gibi markaları tercih et.)
5) RAM olarak 500TL'den fazla vermene gerek yok. 8x2 3000Mhz Corsair Vengeance satılıyor. Hafif overclock ile şanslıysan 3400-3600'e kadar çıkıyor. Bunun dışında RGB seviyorsan Corsair Vengeance RGB PRO önerebilirim .
6) Elindeki sistemi tamamen elden çıkarıp, topladığın bütçe ile yepyeni bir sistem toplamanı tavsiye ederim. Ekran kartının piyasası 500-650TL arası. Diğer bileşenleri de rahatlıkla 500-1000TL arası satabileceğini varsayarsak sana güncel oyunları keyifle oynatabilecek bir sistem toplayabiliriz . (Ortalama 4000-5500TL arası bütçeyle.)

Son düzenleme:
Çok teşekkürler yorumlar için Çok yararlı oldu verdiğiniz bilgiler,
Güç kaynağını kaliteli bir markadan almam lazım.
Toplama konusunda da kendim monte edeceğim galiba. Bugün vatanla telefonda görüştüm. Fibabankla çalışıyorlarmış max 12 taksit yapıyorlar. Yalnız işin saçma tarafı fibabank kredisini kullanınca mecburi olarak hayat sigortası yaptırıyorlarmış, o yüzden vatan şıkkını eledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…