MSI 750 Ti ekran kartına uygun sistem toplama

selahattinn

Megapat
Daha fazla  
Selam aleyküm arkadaşlar lütfen yardım edin. Oyun sistemi topluyorum. Msi gtx 750 ti tvin frozr ekran kartına en uygun sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Anakart msi h97 gaming uygun mudur? Yada aynı marka anakart tavsiyeleriniz var sevinirim. Ve intel işlemci i5 4460 mı yoksa i5 4590 mı daha iyi performans verir ?

Bu sisteme overclok yapabilir miyim ?

Not:dün sitede gezinirken denk geldim bi arkadaş i5 3570 olacaktı, k ibaresi yoktu fotoğrafınıda paylaşmış overclock yapmış. 4.2-4.4-ghz arası yada k ibaresi olmayan işlemci alsam yalnız ekran kartına overclok yapabilir miyim? Bütçem kısıtlı 2000 tl altı. Çok konuştum kusura bakmayın, yardımlarınızı eksik etmeyin bilgisizim bu konuda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart meselesinden başlayalım, her Gaming anakart hız aşırtma için uygun değildir. Amacın hız aşırtma ise H serisine değil, Z serisine yönelmelisin. Z97'ler senin için uygundur. Ayrıca bütçenin büyük kısmını anakarta yatırıp I5 almaktansa 1000 küsür lirasını yeni nesil bir I7 işlemciye harcayıp kalan parayı anakarta ayırabilirsin. Elinde kalacak bütçe ile de gayet güzel anakartlar alabilirsin Z97 ailesinden.

K ibaresi olmayan Core I5 serisi işlemcinin çarpan kilidi kapalı olur ve bu işlemciyi alan arkadaşımız mecburen Bus Frekans hızı üzerinden hız aşırtma yapmak zorunda kalır. Yani sen mutlaka K ibareli bir Core serisi işlemci almalısın. Bahsettiğin işlemci standart olarak 3,4GHZ, Turbo Boost teknolojisi ile de 3,8GHZ'ye çıkabiliyor.
Arkadaşının 4,4GHZ'ye stabil olarak çıkması pek mümkün gözükmüyor. Hız aşırtma işlemi stabil bir biçimde yapılmadıktan sonra hiçbir anlam ifade etmez.

K ibaresi olmayan bir sistemde bulunan GTX750 ekran kartına elbette hız aşırtma yapılabilir. İşlemcideki K ibaresi işlemciyi alakalar eder.
Zaten MSI'ın çift fanlı bir soğutma sistemini kullanıyorsun, frekans artışı yoluyla hız aşırtma uygulayabilirsin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı