MSI 760GM-P23(FX) (MS-7641)ANAKARTA İŞLEMCİ

Baby Matik

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi 650P-Wifi
Ryzen7 7700x
G.skill 32Gb DDR5
Meslek
Özel Sektör
Öncelikle herkeze iyi formlar. Benım bilgisayarım da MSI 760GM-P23(FX) (MS-7641) anakartim mevcuttur. Üzerinde 2x 4gb ddr3 Kingston 1333mhz ram mevcuttur. Ben bu anakarta en iyi hangi AMD model işlemci takabilirim.

Kırmızı ile çizdiğim yer benim önerim.
ms-7641.jpg

MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...

Bu seçenek her anakartta farklı olabilir. Benim anakartımda farklı işlemciler için farklı menüler geliyor. Bunu öğrenmek için internette anakartınıza ait overclock videolarını inceleyin.

bulamadim maglesef. buldugum da ingilizce oluyor veya goruntu kalitesi iyi olmuyor.

Overclock için; aynı anakartı kullanan Technopat üyelerine danışırsanız, daha detaylı olarak yardımcı olacaklardır. Ben MSI anakartları pek incelemediğimden bu konuda fikir sahibi değilim. Durduk yere yanlış bilgilendirme yapmayalım. :)

Ekleme: MSI Control Center yazılımı bilgisayarınızda yüklü ise; overclock işlemini daha kolay yapacaksınız. (Ne yaptığınızı bilmiyorsanız, bir bilen yapsın. Bilgisayarınızı riske atmayın.)

Ekleme 2: Diğer açmış olduğunuz konuda işlemcinizin "Athlon II x2 3.0 GHz" olduğunu yazmışsınız. Sanırım modeli "Athlon II x2 250 3.0GHz". İşlemci "Turbo Mode" desteklemiyorsa bir önceki mesajlarımda dediğim gibi bunu ayarlarda göremeyebilirsiniz. İşlemci modeline göre farklı seçenekler çıkabiliyor. Aynı durum bende de var. AM2 Athlon 64 x2 4200+ işlemcim "Turbo Mode" destekli olduğundan, ayarlar kısmında "AM2 Boost" seçeneği çıkıyor. Fakat diğer AM3 Sempron 140 işlemcimin "Turbo Mode" desteği olmadığından "Boost Mode" seçeneği kaybolmakta. Bu yüzden overclock için ayarları kendim ayarlamaktayım.

IMG3036A.jpg

Not: "AM2 Boost" ayarı sadece bende bulunan anakarta özgü de olabilir. Tam emin değilim. Ancak FX işlemcilerden birini aldığınızda "Turbo Mode" özelliği kesin vardır.

Son düzenleme:
bilgi icin cok tesekkur ediyorum control center bilgisayrimda yuklu fakat overclok seceneginden ''game'' secenegini sectigimde bip bip bip diye programdan ses geliyor ve hicbir degisiklik yapmiyor. :))

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı