MSI 7721, BIOS Downgrade

FrostBlue

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

Msi 7721 anakart modelini kulllanıyorum.
Bios sürümü v8.20, XMP ayarlarından 2400 MHz destekleyen belleklere sahip olmama rağmen 2133 üstüne çıkamıyorum bunun nedeni BIOS sürümü...

The previous overclocking has failed and system will restore its default setting

İlgili hata...

Bu anakartı nasıl downgrade edebilirim yardımcı olur musunuz, Recep Beyin bir konusunu gördüm fakat elimde önce ki BIOS sürümü yok, Msi'ın kendi sitesinde bile bulamadım...

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
7721 seri ve kategori numarası yani a64hm sürümünü kullanıyorum.

neyse konuya dönelim... recep beyin önce ki açtığı downgrade konusunu inceledim fakat tereddütte kaldığım için yapmadım.

Destek: A68HM-E33 V2 | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design

ilgili v8.1 bios sürümünü indirip, içerisinde ki dosyaları; flash'ın root dizinine atıp, çıkar dedim.

ardından sistemi yeniden başlatıp bios'a girip. m-flash menüsü üzerinden... bios sürümünü seçtim 10 sn içerisinde downgrade yaparak 8.1 e düşürdü.

xmp ayarlarından 2133(max atanan frekans) değerini 2400 olarak ayarladım... önceden yaptığım oc bile arttı.

şuan inanılmaz performanslı şekilde çalışıyor. apu 7860k cpu var...

teşekkürler ilginiz için. @Recep Baltaş

bu arada @MF

ne zaman konu açsam türkçe kullanımına uymadığınız diye 1 günlük ban cezası veriliyor.

anlamıyorum yazdıklarımın hangisi türkçeye uıymuyor ? moderasyon mu bunu veren yoksa forumun arkaplanında çalışan javasciprt mi...

sorun başlıksa eğer; downgrade ya da sürüm düşürme arasında bi fark göremiyorum netice de teknoloji forumu burası ve terimlerin %98'i ingilizce...

cevaplarsanız çok memnun olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…