Arkadaşlar benim anakartım MSI 870 -C45 model anakart. Ben bu anakarta AMD FX 6300 takmak istiyorum. Ekran kartım GTX 1050 TI. Şu anki işlemcim ile darboğaz yaptığı için böyle bir şey düşünüyorum. FX 6300'ü takabilir miyim? Eğer takarsam güzel performans alır mıyım ve boost felan yapabilir miyim?
Anakartınız FX 6300 gibi AM3+ işlemcileri desteklemiyor. En fazla Phenom II X6 1100T takabilirsiniz. Fiyat performans olarak Phenom II x6 1055T öneririm. Monitör 1080P ise GTX 1050 Ti ile darboğaz epey azalacaktır.
Bu arada bu yan hesap arkadaşlar o hesap yanlış yazımdan ceza yedi. Neyse bu arada monitör Viewsonic VA2261, güç kaynağı High Power 600W, işlemcim Phenom II x6 1055T.
Zaten en performanslı işlemcilerden birini kullanıyorsun. Mevcut anakart işlemci ve RAM'ini satıp yeni platforma geçmenizi öneririm. Diğer bileşenleriniz yeterli.
İlk postumda belirttiğim gibi anakarta takabileceğiniz en kallavi işlemci x6 1100T. Platform yükseltmekten başka şansınız yok. Veya kule tipi bir soğutucu alıp biraz daha fazla overclock yapacaksınız.
Şuanki soğutucum Hyper 212 Evo anakart'tan otomatik O.C'ladım. Manuel O.C'lamaya çalıştığımda ise yapamıyorum mavi ekran felan vermeye başlıyor. Bu anakart'ı manuel O.C'larken yardım edecek bir konu başlığı felan var mı?