İ5 4690k bir önceki neslin i5 6600k işlemcisiydi ve en iyi gaming işlemci seçildi (tom's hardware idi sanırsam) fiyat/performans dahilinde. Çok iyi bir işlemci ama anakart da alma durumunda takasta vereceğiniz 100 tl ile yaklaşık 400-500 tl olacak. Ben öyle bir farkı hak ettiğini düşünmüyorum . Fx 8350 intel kalibresinde olmasa da gayet yeterli bir işlemci o.c yapılarak fark biraz daha kapatılabilir üstelik güzel gaming bir anakart mevcut. Ben yapma derim çünkü 400-500 tl masraf çıkacak onu çok hissetmezsin bana göre.
Amd işlemci konusunda rakibinden geride. Zen mimariyi herkes merakla bekliyor çünkü herkes amd firmasından bir atılım bekliyor o yüzden zen baya merakla bekleniyor. 8350 nin fps drop yaptığını pek duymadım. Soğutmanız yeterli olmayabilir belki. Bildiğiniz gibi amd işlemciler daha fazla ısınıyor fazla sıcaklık etkilemiş olabilir sizi ya da işlemciye bağlı olmayan başka bir durumdan dolayı da olabilir. İ5 4690k evet daha önde bir işlemci ama 2. el bir işlemci için gidip ek 400-500 tl ben para vermem açıkçası. Bence siz gidip iyi bir soğutucu alın ve işlemcinizi o.c yapın. Normalde ben kimseden duymadım fps düşüşü yaşadığını. Fx 8350 yi gtx 980 ile kullananlar bile var ve onlar bile sizin gibi bir sıkıntı içersinde değiller.
Ekran kartınız nedir acaba??
MSİ R9 280x tek kullanırken de problem devam ediyordu daha sonra crossfire yaptım sorun gene devam etti.
Hocam benim problemim crossfire olsa keşke benim elime uyumlu bir kart geçtiği için yaptım yoksa msi r9 280x'i tek kullanıyorum ve problem devam ediyor bakın şu aşağıda paylaştığım videodaki problemin aynısı.Hocam kusura bakma olur tabi. İ5 6600k da , i5 4690k da ufak da olsa darboğaz yapıyor crossfire-sli durumlarında. Sağlam bir i7 gerekiyor rahatça sli ve crossfire yapabilmek için. Tek 8350 o.c ile idare edebilir denilirken crossfire durumunu kaldıramaz. Bakın kaldırmaz değil kaldıramaz. Siz eğer r9 280x cf ye sahipseniz 2. el i7 4790k-4790 eğer bütçe yetmezse 4770k-4770 gibi işlemcilere yönelin. İ5 4690k da biraz da olsun darboğaz yapar ama onu 8350 kadar hissetmezsiniz hatta hiç hissetmezsiniz. Darboğaz olur ama performansı sizi üzecek veya keşke i7 alaydık dedirtecek tipinde olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.