Çözüldü MSI 970A-G43 anakart boot sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sanalbiri

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. MSI marka 970A-G43 anakarta Windows 10'u UEFI modunda kurdum. UEFI olduğunu sistemden kontrol ettim, gördüm. HDD'nin özellikler kısmından GPT olduğunu da gördüm. Kurulumu Rufus'la yaptım. Kasanın power tuşuna bastığımda siyah ekran geliyor. Del tuşuyla BIOS'a girdiğimde boot bölümünde ilk sırada Windows Boot Manager var. Ama bilgisayar açılmıyor. F11 tuşuyla boot menüde ise ilk sırada ne yaparsam yapayım (ne taklalar attım neler denedim olmadı) UEFI:built-in efi shell var. Onun altında Windows Boot Manager var. O boot menüyü ne ettiysem bir türlü değiştiremiyorum. Yalvarırım yardım edin. Bilgisayarı ancak açılışta F11 tuşuna basarak boot menüde alt sırada olan Windows Boot Manager seçerek başlatabiliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Sorunumu çözdüm. Asım bey size ilginiz için teşekkür ederim. Windows 10 için UEFI uyumlu sürüm de varmış. Klasik BIOS için de Windows 10 sürümü varmış. UEFI uyumlu Windows 10 indirip kurdum ve BIOS'a girmedim bile. Şu anda en ufak bir sorun yok. Ama ne uğraştırdı beni bu yeni BIOS çeşitleri...
BIOS'u sıfırlayıp dene, olmazsa BIOS'tan boot kısmının fotoğrafını çekip konuya ekle.

Sorunumu çözdüm. Asım bey size ilginiz için teşekkür ederim. Windows 10 için UEFI uyumlu sürüm de varmış. Klasik BIOS için de Windows 10 sürümü varmış. UEFI uyumlu Windows 10 indirip kurdum ve BIOS'a girmedim bile. Şu anda en ufak bir sorun yok. Ama ne uğraştırdı beni bu yeni BIOS çeşitleri...

Çözüm
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı