Öncelikle merhabalar. Mevcut durumdaki masaüstü kasama yeni ekran kartı almak istiyorum fakat bütçem olabileceğinin en fazlası 1500 TL. Oda çok zorlamam gerekebilir. Gelelim elimdeki sisteme;
Anakart: MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0
Harddisk: WD 3.5" 500GB Caviar Blue 32MB Cache SATA 3.0 7200Rpm
Psu: Cooler Master 500w (kasa ile gelen)
Kasa: COOLER MASTER ELITE RC-430 500W MidT ATX
Artı olarak: 1 adet CD/DVD okuyucu/yazıcı ve 5 adet 120mm fan mevcuttur.
İşletim sistemi: Windows 8.1 pro 64bit
Özellikle Battlefield 1 oynadığım için bu sistem ile mediumda 45 ile 60 arası FPS alıyorum. İsteğim tabikide ultrada 80 ile 100 arası FPS almak (60 yetmiyor mu derseniz birazda ileriyi düşünüyorum o yüzden). Ekran kartını aldıkdan bir süre sonra işlemciyi de yine AMD olarak üst kademelerden almak istiyorum. Ben internetten edindiğim bilgilere göre bir kaç alternatif ekran kartı ve işlemci seçtim onlarıda paylaşayım.
Not: Belirttiğim bütçe (1500 TL ) sadece ekran kartı için geçerlidir. işlemciyi sonradan alacağım. (PSU biraz sıkıntı onun için olabildiğince düşük W kartlardan ve işlemciden seçtim)
Görüş ve önerilerinize, her türlü desteğinize ihtiyacım var çok fazla bilgim olmadığı için sizlere başvurdum. Bu konuda profesyonel arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ederim
FX 8350 alacaksan ekran kartı olarak RX 480 ve GTX 1060 alabilirsin. Eğer FX 6300 işlemcisiyle devam edersen bu kartlar ile darboğaz yaşarsın. İşlemcini değiştirmeyeceksen GTX 760 modelini değiştirmene gerek yok. Bu kart eski mimarili ancak performans olarak hala iyi bir kart.
RX 480 ve AMD FX F8 8350 aynı zamanda almaya karar verdim. fakat 500w güç bağlantısı var sizce sorun yaşarmıyım? ayrıca güç bağlantısından çıkan pci-e kablosu 6pin kart 8pin istiyor buna nasıl bir çözüm bulabiliriz? @BERWAR@Silinen üye diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyorum. teşekkürler.
@Avenger35TR Öncelikle 500w güç kaynağı yetebilir diye düşünüyorum. Ama ben senin yerinde olsam hem ileriye dönük olması için güç kaynağını da değiştirirdim.