MSI 970A-G43 ısındığı için sistem kilitleniyor

Klaizee

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
RAM
Kingston 4x4 1333MHz DDR3
SSD veya HDD modeli
A-DATA SU650
Ekran kartı
MSI RX 470 4G GAMING X
Anakart
MSI 970A-G43
İşlemci
FX-8320
Sistemimde bazen boşta dururken bile kilitlenme oluyor. Daha sonra yeniden başlattığımda da sistem direk açılmıyor. Genelde bir 10dk falan soğumasını bekledikten sonra açabiliyorum. Özellikle Unity tabanlı oyunlara girdiğimde "çsssss" şeklinde tabir edebileceğim bir ses başlıyor. En fazla 15dk sonra da sistem ya kilitleniyor ya da kendisini resetliyor. Bu sorun işlemci voltajını otomatikte bıraktığımda daha çoktu, kendim ayarladıktan sonra bayağı azaldı fakat oyunun ortasında kimse bir anda kapanmasını istemez. En aza indirebileceğim veya kökten çözebileceğim tüm tavsiyelere açığım.

Ben sorunun anakart olduğunu düşünüyorum, ekran kartı fanları Full modda çalışıyor. Genelde de sıcaklığı 30 40 arası gidiyor. Fakat bilgisayar kilitlendiği için reset atmak için eğildiğimde kasanın içindeki o sıcaklığı hissedebiliyorum.

Detay kısmında bulunmadığı için buraya ekliyorum;

PSU: Thermaltake Smart 650W 85+

Birde böyle değer dengesizliği var. Hangisi doğru?
1686948674191.png

Son düzenleme:
Hocam ekran kartınınız o kadar düşük derecede çalışması normal değil gibi boştayken zaten o 35-40 arası vermesi gerekir ekran kartınız tam verim vermiyor gibi %0 kullanma mı diyor ben mi yanlış görüyorum?

bana oyun içindeyken ekran görüntüsü alırmısınız bazen oyunu alt tab fln yapınca değerler net olmayabiliyor

Hocam ekran kartınınız o kadar düşük derecede çalışması normal değil gibi boştayken zaten o 35-40 arası vermesi gerekir ekran kartınız tam verim vermiyor gibi %0 kullanma mı diyor ben mi yanlış görüyorum?

bana oyun içindeyken ekran görüntüsü alırmısınız bazen oyunu alt tab fln yapınca değerler net olmayabiliyor
Ekran kartının o düşük derecede çalışma sebebi fanları full modda kullanıyor olmam, şuan mesela Zero Fan modda şu şekilde;

1686965412303.png

Oyun içinde tam ekran görüntü ekleyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı