Öncelikle belirteyim, normalde böyle bir sorunum yoktu. Dün bilgisayarım aşırı ısınmadan 2 defa kapanınca kasayı açtım ve termal macunları yenilemem gerektiğini fark ettim. Bu sabah yeniledim ve bilgisayarı sorunsuz açtım. Denemek için biraz PUBG(GTAV de denedim) oynayayım dedim ve fark ettim ki sıcaklık değerleri düşük düzeyde iken oyun aşırı derecede kasma yapmaya başladı. Bunun üzerine acaba neden olur diye gezinirken bilgisayar özelliklerindeki başlıkta belirttiğim kısma takıldı gözüm. Geçmişte bir daha yaşamıştım bu sıkıntıyı ama hatırlamadığım bir şekilde çözmüştüm. Başka oyunlar denedim daha az RAM kullanan (Rocket League gibi) ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Daha sonra msconfig ayarı, BIOS ve CMOS sıfırlama, RAM slotlarını 1-3 den 2-4 yapma, driverları silip yükleme gibi şeyler denedim ancak sonuç vermedi. En son 9-9-9-24, XMP, 1600, 1.5 V kombinasyonlarını toptan yapınca sıkıntı geçmişti ve 8 GB olarak gördü (dolayısıyla RAM'lerde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum ve teker teker de denedim) ancak bu sefer de 10-15 dakika sonra mavi ekran aldım ve tekrar açılışta kendi kendine o frekans ayarlarını sıfırladı ve öyle açıldı.
Bir yerlerde eksiklik mi var çözemedim. Forumdaki benzer konularda yazan adımların hepsini denedim. Görev yöneticisinde "Donanıma Ayrılmış 4147 MB" olarak gözüküyor ve ekran kartımın bilgilerinde de şöyle bir şey var ve gerekli görseller de şu şekilde :
Kasam komple şunlardan ibaret :
Daha sonra msconfig ayarı, BIOS ve CMOS sıfırlama, RAM slotlarını 1-3 den 2-4 yapma, driverları silip yükleme gibi şeyler denedim ancak sonuç vermedi. En son 9-9-9-24, XMP, 1600, 1.5 V kombinasyonlarını toptan yapınca sıkıntı geçmişti ve 8 GB olarak gördü (dolayısıyla RAM'lerde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum ve teker teker de denedim) ancak bu sefer de 10-15 dakika sonra mavi ekran aldım ve tekrar açılışta kendi kendine o frekans ayarlarını sıfırladı ve öyle açıldı.
Bir yerlerde eksiklik mi var çözemedim. Forumdaki benzer konularda yazan adımların hepsini denedim. Görev yöneticisinde "Donanıma Ayrılmış 4147 MB" olarak gözüküyor ve ekran kartımın bilgilerinde de şöyle bir şey var ve gerekli görseller de şu şekilde :

Kasam komple şunlardan ibaret :
- 2 x GSKILL RIPJAWSX F3-12800CL9D-4GBXL
- FX 6300 3.5 GHz
- GTX 1050 Ti
- MSI 970A - G46
Son düzenleme: