MSI A320M anakartla Overclock yapılır mı?

Aynı işlemciyi A320M Bazooka anakart ile kullanıyorum. A320 anakartlarda overclock mümkün değil maalesef.

Kağıt üsttünde ve resmi üreticilerin açıklamalarına göre A320 anakartları Overcock yapılmıyor ama yaptığını söyleyenler var görmüştüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Lakin OC için üretilmediği için anakartın soğutucu performansı voltaj ve benzeri koruma değerleri düşüktür o yüzden anakartını bozman veya arızalandırma riskin yüksek olur ve kullanıcı hatası deyip garanti dışı bile olabilir. Almışken B serisi anakart almanı öneririm riske atmaya gerek yok.

MSI A320 PRO M2 V2 anakarta Aralık 2019 bios güncellemesinden sonra Amd Ryzen 3 1200 işlemciyle yaptığım overclock işlemi dxdiag'a yansıdı. 2019 Kasımda yani Aralık 2019 güncellemesinden önce overclock denemelerim dxdiag'a işlemci bus hızını 3.1 olarak gösteriyordu. A320 Anakart'lar bilindiği üzere sadece Ahtlon işlemcilerde overclock açıktı. Son Bios güncellemesi ryzenlere overclocku dxdiagda görünür hale getirdi. Ancak dxdiagda 3.9 hızını Amd Ryzen 3 1200 işlemciyle görmüş olmama rağmen testlere yansır bir hız artışı olmadı.

Eski bir konu fakat A320M anakartlara OC yapılabilir. İşlemciniz büyük ihtimalle OC destekliyordur zaten. Yani A320M ile OC yapılabilir fakat BIOS izin vermez. Bunun için eski sürümleri kontrol etmeniz gerekir. Eski sürümlerde OC ayarı açık olabilir.

bios sürümlerindeki bug ile yapılabildiğine şahit oldum ancak normal şartlarda A tipi anakart larda yapılmıyor.

bios sürümlerindeki bug ile yapılabildiğine şahit oldum ancak normal şartlarda A tipi anakart larda yapılmıyor.
Haklısınız fakat yapılabiliyor. Benim anakartım A320M ve OC yapabiliyorum. BIOS'da kilitleme sebebi herhangi bir arıza çıkartmaması için yapılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…