MSI A320M Pro-VD anakarta hangi BIOS'u kurmalıyım?

CalyBoi

Hectopat
BIOS'u AID64 programı ile kontrol ettiğimde çok eski olduğunu gördüm ve güncellemek için MSI sitesine girdim ama hangi sürüm en sağlıklısı olur bilemedim. En son çıkan güncellemeyi sanırım işlemcim desteklemiyor. Hangisini indirmem doğru olur? Yardımcı olur musunuz?

İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X

(Öneri: Görüntü BIOS'u 2 yıldan daha eski. Gerekli ise güncelleyin.)

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 60
BIOS'u AID64 programı ile kontrol ettiğimde çok eski olduğunu gördüm ve güncellemek için MSI sitesine girdim ama hangi sürüm en sağlıklısı olur bilemedim. En son çıkan güncellemeyi sanırım işlemcim desteklemiyor. Hangisini indirmem doğru olur? Yardımcı olur musunuz?

İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X

(Öneri: Görüntü BIOS'u 2 yıldan daha eski. Gerekli ise güncelleyin.)

Kırmızı yazı ile desteklenmeyen işlemcileri belirtmişler.
Ancak en son yayınlanan 2 bios update de beta ve light sürüm.
Tavsiyem 7A36v2H sürümünü indirip kurun.

7A36v2H olan sürümünü indirdim usb boot edip kuracağım ama uymsuzluk vs herhangi bi sorun çıkar diye korkuyorum daha doğrusu şöyle sorayım doğru ve eksiksiz kurduğum takdirde her hangi bi sorunla karşılaşmam değilmi?

7A36v2H olan sürümünü indirdim usb boot edip kuracağım ama uymsuzluk vs herhangi bi sorun çıkar diye korkuyorum daha doğrusu şöyle sorayım doğru ve eksiksiz kurduğum takdirde her hangi bi sorunla karşılaşmam değilmi?

Msi şöyle bir not paylaşmış...
Not: MSI, gerekli olmadığı sürece BIOS'un güncellenmesini önermez . Aşağıda listelenen CPU'yu kullanırken BIOS'u güncellemeyin. A8-9600 / A6-9500E / A6-9500 / A12-9800E / A12-9800 / A10-9700E / A10-9700 / 970
Belirttiğim model numarasında ( 7A36v2H ) herhangi bir işlemci desteğinin kesildiği not edilmemiş. Büyük ihtimalle sorunsuz kullanıma devam edeceksiniz. Ancak olası bir hata veya yanlış da sorumluluk size aittir.

hocam bu bios dan online olarak da güncelleniyormuş heralde
İndirdiğim biosu direk usb ye attım bıos da gözükecek mi?

Doğrudur olabilir zira asus da var kullanmıştım. Ancak internet kesilir birşey olur riske girme bence. İndirdiğin dosyayı biçimlendirilmiş belleğin içerisine at. Ardından biosa girip m-flash diyceksin.

Haklısın ama söylediğin sürüm bilgisayar için en doğru bios sürümü mü tam emin değiliz o yüzden bende pc bize en doğrusunu sunar diye düşündüm 😂

Haklısın ama söylediğin sürüm bilgisayar için en doğru bios sürümü mü tam emin değiliz o yüzden bende pc bize en doğrusunu sunar diye düşündüm 😂
🙂 Çıkan tüm sürümler de neler eklenip neler çıkarıldığı yazıyor. İnternetin sana son sürüm biosu vermeyeceği de kesin değil. Mesela beta sürümü yükleyebilirsin oto güncelleyeceğin için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı