MSI A320M Pro-VH Plus Anakart Ryzen 5 2600'la Uyumlu mu?

ensglmzz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar anakartım A320M Pro-VH Plus ben R5 2600 siparişi vereceğim fakat ileride bana bir sıkıntı çıkartır mı veya OC yapabilir miyim işlemci mi? Yoksa B350 anakart falan almam mı gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
A320M AM4 soketli olduğu için Ryzen serisi ile uyum sağlar. OC yapabilirsin. R5 2600 işlemciye de o kart biraz ufak gibi geldi. Bütçen uygunsa B450 düşünebilirsin. B350 anakart alırsan Ryzen 1. nesil uyumlu olduğunu biliyoruz, BIOS güncellemesi ister.

Tabii ki uyumludur. Fakat alacağın işlemci stokta güçlüyken OC yapılabilen bir işlemci. İleride OC gibi bir şey yapmak istiyorsan B350 - X370 - B450 gibi kartları tercih etmelisin. Bir de A320 serisinde genellikle M2 SSD slotu olmuyor. Crossfire'da A320 de yok ayrıca.

A320M AM4 soketli olduğu için Ryzen serisi ile uyum sağlar. OC yapabilirsin. R5 2600 işlemciye de o kart biraz ufak gibi geldi. Bütçen uygunsa B450 düşünebilirsin. B350 anakart alırsan Ryzen 1. nesil uyumlu olduğunu biliyoruz, BIOS güncellemesi ister.
OC yapamazsınız çünkü o anakart OC desteklemiyor. BIOS update yaptıktan sonra kullanabilirsiniz fakat benim önerim B450 chipsetli anakarta geçiş yapmanız.

Bende aynı ikiliyi kullanıyorum uyumludur. Fakat bios güncellemesi yapmanız gerekecektir aksi taktirde sistemden görüntü alamazsınız. A320m anakartlarda O.C yapılmaz. İlerleyen zamanlarda O.C yaparım diyorsanız B350m bir anakart almanız gerekir. Bütçeniz varsa B450m bir anakart önerimdir.

Yani OC yapmak için bu işlemciye B450m gibi bir anakarta ihtiyacım var. Stok halinde kullanmam için ise bios güncellemesi mi gereklidir ? @MehmetSrtkya @Akın Açıkgöz

Evet 2. Nesil (2 ile başlayan 2xxx) Ryzen işlemcileri A320 - B350 anakartlarda kullanmak için BIOS güncellemesi şart. B350 alıp'da O.C de yapabilirsin.

A320 asla önermiyorum beni fazlasıyla mağdur etti. Oc yapılmıyor amd nin verdiği bilgilere göre illa a320 alacaksan bazooka var galiba msi tarafında onu alabilirsin ama onun yerine b450 alman daha iyi olacaktır performans artışı görürsün ki işlemcin güçlü bir işlemci oc yapmadan olmaz :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı