MSI A320M XMP ile kapanıp açılma sorunu

Technopat'ın yapmış oldugu XMP ile RAM frekansı yükseltme videosunu izledim. Kullanıdıgım RAM'ler:
G.Skill 4 GB 2800MHZ double RAM
BIOS surumu en güncel durumda(bilgi)
XMP ayarını aktif edince bilgisayar sürekli kapanıp kapanıp açılıyor.
Yardım edin.
İşlemci(AMD Ryzen 3 1200)
Anakart(MSI A320M Pro vh-Plus)

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP ile otomatik ayarları yanlış yapıyor olabilir çünkü büyük ihtimalle "memory try it" özelliği aktif oluyor ve 5 kere kapa aç yaparak sistemi çalıştırmaya çalışıyor. 5 kere kapanıp açıldıktan sonra ayarları eski haline getiriyor. RAM'in tam modelini belirtebilir misin? Ve XMP aktifleştirince BIOS'un yaptığı ayarları yazabilir misin? Hemen BIOS'un girişinde, Memory sekmesinde profile 1 ve profile 2 olarak "16-20-20-38" tarzı sayılar.

Görünüşe göre ayarı yanlış yapıyor. BIOS'da OC sekmesinde RAM ayarını manuel olarak yaparsan sorun çözülebilir.

BIOS'a gir, F7'ye bas ve OC sekmesine gir. Orda DRAM Frequency ayarını 2800 MHz yap. Ardından DRAM Timing ayarı olması lazım altta. Oradaki sayıları da yukarıdan aşağıya doğru 1-15-16-16-16-35 olarak ayarla. Son olarak aşağıda DRAM Voltage kısmına da 1.25 yaz ve F10 ile çık.

Dediklerinizi yaptım ama hala sorun çözülmüş değil. DRAM Timing gibi bir ayar yoktu orada bahsettiğiniz resimdeki gibidir umarım
Dediklerinizi yaptım ama hala sorun çözülmüş değil. DRAM Timing gibi bir ayar yoktu orada bahsettiğiniz resimdeki gibidir umarım.

Gelelim Soruna bu sistem auto olarak ramlar 2133mhzde çalışıyordu ve sadece xmp profil mevcuttu (Taki manuel ayarı bulana kadar)Xmp ile 3200 oluyordu ancak kaydet ve çık dediğimde sistem açılıyor fakat 15 dk olmadan kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı diyordu ve uzun süre tekrar 2133mhz'de kullanmıştım.Bu arada işlemci max 2933mhz ram frekans destekliyor bunu sitesinden öğrenebilirsiniz.Çözüm-bios'a girdim memory settings bölümüne girdim orada 21.33 yazan yerin üzerine gelip klavye'nin sağında bulunan + ve - tuşları ile manuel ayar verdim ve 29.33 yaptım işlemcinin max desteklediği frekansa çektim ve şuan kullanıyorum eğer bir sorun olursa yazacağım ancak bu çözümün sadece Gigabyte a320m s2h v1 modelinde olabileceğini söyleyeyim ama siz deneyin iyi günler. bu benim postumda bir kesinti bunu denermisin
ve bu arada elle voltaj vermen gerek 2800mhz ye 1.28v verebilirsin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…