MSI A520 Pro BIOS açılmıyor

Tzekist

Decapat
Daha fazla  
RAM
xpg 3200mhz8+8
SSD veya HDD modeli
samsung pro
Ekran kartı
gtx 750 ti
Anakart
a520 msı
İşlemci
4500
Merhaba geçen hafta yeni PC parçaları aldım. AMD Ryzen 4500 ve MSI A520 Pro anakart BIOS'a giremiyor ve görüntü gelmiyor. Gelen görüntü sadece siyah ekran ve sol üst köşede beyaz alt tire. Yardımcı olursanız aşırı mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesajı dikkatli okursanız beyaz alt tire var yani sistem açılıyor sizin söylediğiniz tarafta sorun yok.

Sistem açılıyor ama sadece o ekran geliyor baska herhangi işlem yapamıyorum ne yazık ki sade.

Clear CMOS yapın, her türlü hata ekranı çıkmalı ve oradan BIOS'a girebilmelisiniz.

İşlemci uyumsuz ise BIOS hiç gelmeyecektir.

Teşekkür ederim yarın deneyeceğim.

Tek RAM ile denediyseniz SSD'yi çıkarın sistemden depolama bulamadığı için sizi bir şekilde BIOS'a atacaktır.
Sonrasında BIOS'u menüsünden orijinal ayarlarına alın.

Bu yöntemde denendi yine işe yaramadı ne yazık ki.

Sonuçtan haberdar edin.

Dediğinizi uyguladım clear CMOS yaptım fakat yine aynı ekran. 1-2 gün içinde çözüm bulamazsam iade edeceğim.

Kısa bir video çekip atabilir misiniz?
Tarif ettiğimiz yöntemlerde anakartın sizi doğrudan BIOS'a atması lazımdı.

Video atmayı bulamadım ama artık o siyah ekran da gelmiyor. Fanlar falan dönüyor ama iade şart oldu. Gerçekten hevesimi kursağımda bıraktı.

Aynı sorun bende de mevcut. Nasıl yapabiliriz arkadaşlar?

Tek çözüm var eski nesil AMD işlemci lazım ya da bilgisayarcıya götürüceksin. Tamamen saçmalık bu durum ben de arkadaşım sayesinde çözdüm.

Tek çözüm var eski nesil AMD işlemci lazım ya da bilgisayarcıya götürüceksin. Tamamen saçmalık bu durum ben de arkadaşım sayesinde çözdüm.

Benim de aklıma o geldi fakat eski işlemciyi nereden bulacağım? Gerçekten saçmalık.

Benim de aklıma o geldi fakat eski işlemciyi nereden bulacağım gerçekten saçmalık.

Dediğim gibi en fazla arkadaşınızda varsa rica edebilirsiniz ya da bilgisayarcıya götürmek zorundasınız o da eski işlemci takıp yeni BIOS'u kuracak. Sistemi yeni aldıysan anakartı servise yolla onlar ücretsiz BIOS güncelliyor ama 15-20 gün bekletirler.

Yeni aldım fakat 15-20 gün bekleyemem. Yarın bilgisayarcıyla halletmeye çalışayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…