MSI A520M-A Pro anakarta hangi işlemciler takılır?

KEPAP06

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
𝐌𝐬𝐢 𝐀𝟓𝟐𝟎𝐦 𝐀 𝐏𝐑𝐎 𝐑𝐲𝐳𝐞𝐧 𝟓 𝟓𝟔𝟎𝟎 𝐗𝐅𝐗 𝐑𝐗𝟓𝟖𝟎 𝟖𝐆𝐛 𝐀𝐩𝐚𝐜𝐞𝐫 𝐏𝐚𝐧𝐭𝐡𝐞𝐫 𝟖𝐱𝟐 𝟏𝟔𝐆𝐛 𝟑𝟎𝟎𝟎𝐌𝐡𝐳 𝐑𝐚𝐦
Merhaba, indirimden ucuza sıfır aldım. Bugün geldi ama üzerinde sadece Ryzen 3000/5000 yazıyor. Ben buna elimde olan şimdilik Ryzen 5 1600 veya 2600'ü takamaz mıyım?

Benim bildiğim kadarıyla takamazsınız hocam ne yazık ki. A520 yonga seti, resmi olarak sadece Ryzen 3000 (zen 2) ve Ryzen 5000 (zen 3) serilerini destekliyor.

Hocam bende öyle gördüm MSI resmi sitesinde burayada deneyen var mı oluyor mu diye sormak istedim bende anakartı AM4 soket olur diye aldım.

Takarsın. AM4 soket işlemciler uygun olacaktır.

Hocam ama MSI resmi sitesinde o işlemciler yok olur mu gene de.

Hocam bende öyle gördüm MSI resmi sitesinde burayada deneyen var mı oluyor mu diye sormak istedim bende anakartı AM4 soket olur diye aldım.
Diğer arkadaşlar takabileceğinizi söylüyor, sanmıyorum ama belki oluyordur hocam geri dönütünüzü bekliyorum sonucunda.

A520 chipset ilk olarak Ryzen 3000 serisi ve sonrası için üretilmiştir. Sonradan BIOS güncellemeleri ile 2000 serisi de desteklenmiş ama 1000 için emin değilim o da desteklidir muhtemelen.

A520 chipset ilk olarak Ryzen 3000 serisi ve sonrası için üretilmiştir. Sonradan BIOS güncellemeleri ile 2000 serisi de desteklenmiş ama 1000 için emin değilim o da desteklidir muhtemelen.

Peki BIOS güncel şekildemi bana gelmiştir onu öğrenebilmemizin yolu var mı?

BIOS Güncellemesi Ne Getirdi?​

• AGESA ComboAm4v2PI 1.2.0.B ve sonrası güncellemeler, A520M-A PRO’da Ryzen™ 3000G ve Athlon™ G-Serisi modelleri de tanıtırken, Zen + ve Zen mikro kodlarını içermemiştir.
Mikro kod yokluğu: A520 BIOS’larına, Zen + ve Zen işlemcilerinin tanınması için gerekli AGESA bileşenleri eklenmediğinden, anakart bu CPU’ların varlığını bile anlayamıyor.

Hocam doğrulama için GPT'den konu hakkında derin araştırma seçeneği ile bilgi aldığımda söylediği şey bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı