MSI A520M-A Pro vs ASRock B450M-HDV

diegoarmano

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İki anakart arasındayım. Ryzen 5 5500 ile kullanacağım. ASRock B450 chipseti düşününce bayağı uygun fiyatlı ama kötü olduğuna dair yorumlar gördüm. 5. nesil işlemcilere sorun çıkarttığını, soğutmasının kötü olduğunu, VRM zayıf olduğunu falan. Açıkçası 2. el piyasasına bakarken de sürekli arızalı ASRock B450'ler gördüm. Kafamı karıştırdı bu durum. Hiç riske atmadan direkt A520M almamı tavsiye eder misiniz? A520M 2300 TL'ye, B450M ise 2450 TL civarında. İkinci el B450'de alabiliyorum 1800 TL'ye ASUS Prime k modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asrock B450 kullanan biri olarak şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. MSI daha çok güven veriyor ama AMD'de A serisi anakartlar giriş seviyesi anakartlar, OC yapmak vb. sıkıntı olabilir.

Asrock da o kadar kötü değil zaten, zamanında ASUS için üretim yapıyorlardı. BIOS'ları falan çok benziyor. B450 alın.

Biraz daha uyguna bulabilirsen 2. elde B450 tercih edilebilir. 3k ya yaklaştıkça A520 ve ya B450 anakartların bir mantığı kalmıyor.

İkinci elde 2500 lira ödeme şansın varsa giriş seviyesi sayılabilecek kartlara bakmana gerek yok. Pazarlıkla Prime B350-Plus/B350 Tomahawk veya B450 Tomahawk/Gaming Plus bakmanı öneririm. Hangi işlemciyle kullanacaksın?

Ikinci elde o fiyatlari odeme sansim yok hocam belirtmemisim tam. Bu sifir urunleri pesin fiyatina 3 ay taksitle alabiliyorum. O yuzden bakiyordum yoksa anakart icin ayirdigim bütçe B450'ler icin en fazla 1800 TL falan. Ikinci el fiyatlari cok yuksek, anakartlarda neredeyse sifirlarina yakin fiyatta satiyorlar. A320'ler mesela 1700-1800 TL'den asagi ilan yok. Kisaca ikinci el icin maksimum bütçem 1800 TL iken sifir anakart alacaksam 2500 civarlarina cikabiliyorum. Islemcim Ryzen 5 5500.

Son düzenleyen: Moderatör:
Giriş seviyesinden kasıt kartlar ahım şahım bir fiyata sahip olmadıkları sürece ikinci elde alınmamalılar zaten.

İkinci el B450M-K ile sıfır A520M-A Pro arasından tercih yapabilirsin. Günlük kullanıcı için A520 tercih etmekten zarar gelmez. Millet orada burada A520'ler için "OC destekleri yok, alınmaz." diye geziniyor da B450M-K ile biraz zor orası.

Sırf daha iyi yonga seti için ikinci el tercih etmeye değer mi dersen, sana kalmış.

Hocam peki günlük kullanıcı, OC ile işi olmayan birinin orta-üst seviye anakart almasının herhangi bir faydası olur mu?

Elbette. OC zart zurt geçtim kazanacakların tonla ARGB, RGB ve fan portu, ucuz bir anakarta göre daha sağlam bir ses yongası, daha basit, daha anlaşılır BIOS arayüzü ve görsellik diye sıralanabilir. Hem şahsen benim daha çok içime siniyor kasanın içerisinde dolu dolu gözüken anakartlar, bu durum senin için de pek farklı olmaz diye düşünüyorum.

Orta-üst seviyeden kastın modelleri de belirtirsen iyi olur tabii. Piyasada dışarıdan her ne kadar "dolu dolu" gözükse de aslında hiçbir şey içermeyen anakart yok desek birazcık yalan olur açıkçası.

Birkaç tane buldum hocam yazayım en azından fikir oluşur benim içinde.

MSI B450 Gaming Plus 2200 TL
MSI B450 Gaming Pro Carbon AC 2400 TL
Gigabyte B450 Gaming X 2300 TL
Asus B350-F Gaming 2300 TL
MSI B450 Tomahawk 2500 TL

MSI B450 Gaming Pro Carbon AC 2400 TL.
Bundan al geç. B350-F hariç diğerleri güzel örnek sayılır bu dediğim için:
Piyasada dışarıdan her ne kadar "dolu dolu" gözükse de aslında hiçbir şey içermeyen anakart yok desek birazcık yalan olur açıkçası.

Şimdi gelip de kendinle çelişiyorsun dersen doğrudur. Ezberden ikinci el piyasaları olduğunu bildiğim kartları saymak istemiştim ancak es geçmişim B450 Carbon AC'yi. Kendim sarı siteden baktığım zaman B350-F ilanı da görememiştim, yeni ilanlar açılmış anlaşılan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…