Geçen haftaya kadar özellikle CS:GO ve PUBG gibi sesin önemli olduğu oyunları ara sıra oynayan birisiyim. Ama işte geçen hafta PC'ye bir şeyler oldu ve durduk yere seslerde azalma oldu. Öncede her iki oyunda da ses seviyesi %44-50 arasında gayet yeterli olurdu. Ayak seslerini ortam seslerini takip edebilirdim. Ama şu an sanki kask takmış gibi sesleri daha az gelmeye başladı. Ses seviyesi %90 ile %100 arasında oynamama rağmen(ki önceden bu seviyelerde kulaklıktan ses aşırı gelir ve düşürürüdüm). Ayrıca kulaklığım earpods (kasanın arka çıkışı) ve hoparlör eski bir stüdyo tipi (monitör çıkışı) 'na bağlı kullanıyorum. Kulaklığımı her iki çıkışta da denememe rağmen sonuç ikisinde de aynı. Geçen hafta ufak bir Windows güncellemesi gelmişti acaba o mu neden oldu diye düşündüm. 2 gündür farklı versiyon ses ve ekran kartı driverları temiz yüklemek amacıyla 3-4 kez format attım ama nafile.
Sistem:
Windows 10 yapı 1909.
CPU: AMD A10-7970K.
Anakart: MSI A68-HM Gaming.
Ekran kartı: XFX RX580 8 GB.
Sorunu çözdüm.
Asıl sorunun nere olduğunu bulmam zaman aldı.
aynı oyunu aynı dosyalarda pc den laptopa stream ederek fark ettim ki sorun benim pc'den kaynaklı. Yani laptoptan stream ederken ses eskisi gibi gelmekteydi.
equalizer ayarları bir sebepten özellikle oyunlarda işlemiyordu.
arkadan yeşil jack değilde mavi çıkışa takıp kulaklık dediğimde de devam etti. yani problem jack değil.
Güncelleme sonrası olmuştu.
öncelikle windwosun aygıt driverını otomatik yüklemesini kapattım.
DDU ile güvenli modda ses driver'ını kaldırdım.
Yeniden başlatınca temiz kurulum yaptım.
Sorun çözüldü.