Technopat'ın topladığı 1500 TL sistem önerisinde kullanılan anakart 2133 MHz destekli fakat RAM'ler 2400 MHz hızında çalışabiliyor. Onların kullandıkları RAM Kingston HyperX XMP Beast 2400MHz, biz farklı bir RAM kullansak yine 2400MHz hızında çalıştırabilir miyiz? Mesela Kingston HyperX Fury.
Ben 1500 TL'den daha düşük fiyatlara toplamaya çalışıyorum. Ayrıca o ekran kartı çok eski directx12 desteği yok. Sadece anakartın linkini isteyebilir miyim?
Teşekkür ederim. Belirli bi bütçe yok açıkçası ne kadar az olursa o kadar iyi. Oyun odaklı bi sistem olacak ama öyle illa en yüksek ayarlarda açsın demiyorum. Orta ayarlarda veya düşü ayarlarda 40-50 FPS versin. Oynayacağım oyunlarda CS:GO gibi multiplayer oyunlar. AAA kalitesinde çok fazla oyun oynamam ama Assassin's Creed çok severim arada GTA 5 oynarım, NFS ve PES Fifa gibi.
R7 240 7890K'dan güçlü değil ama arada 10-15FPS Fark olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca Athlon X4 840 işlemci Pentium G3258'den daha performanslı bir işlemci. Tabiki overclocksuz.