Arkadaşlar yeni topladigim AMD 7870k ve MSI A88x g41 sistemimde BİOS update ederken daha update tam bitmeden bilgisayar kendi kendine reset atti. Şimdi ekrana goruntu gelmiyor sadece sag altta 99 yaziyor ve bilgisayar acilmiyor. Anlayan arkadaslar ne yapmam gerekir? Lutfen yardimci olun.
Tamamlanmadan makine kendını kapatır ve bir süre sonra yeniden başlatır. Sonra kendi kendine devam eder o. Her anakartta durum farklı olabilir. MSI H81M P33'de durum böyle mesela. Sakın bu süre zarfınca müdahale etmeyin. Yoksa servis yolu gözükür.
@Recep Baltaş nasıl yapabilirim clear cmos yardımcı olabilir misin ? Pili mi çıkartmam lazım yoksa anakarttaki jumperla falan mı ?
Teşekkür ederim @JaroxJamaica ama bir süre bekledim bir şey olmadı bende reset atmak zorunda kaldım.
Bios pilini cıkartıp taktim. Ayarlarınız sıfırlandı diye bu ekran geldi ama f1 ve f2'ye basinca takılıp kalıyor. Jumperdan mi resetlemem lazım? Yine olmazsa kendim yeni bios yükleyemez miyim flash diskle falan ? Lütfen yardımci olun cok önemli.
F1'e basıp optimize default veya optimal default yapacaksın. Ardından save yapıp açabilirsin. Ancak yine de tam olması için güncellemeyi tekrarlarsan iyi olur.
Sata kablalarini soktum ve power supply arka anahtardan kapattim.
Jumperdan clear cmos yaptim gelen ekrandan f1 e bastim yine entering setup diyor ama takilip kaliyor. HDD led power switch, usb connector veya bunun gibi kablolarini falanda mi sokmem lazim?