MSI A88X-G43 8.00 GB Ram - Kullanılabilir miktar 3,44

sedat01

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kısa bir süre önce Win 8.1 64 bit kullanıcısıydım. Daha sonra win 7 64 bit'e geçmeye karar verdim. Win 7 kurdum ancak 8 GB ram var, ama kullanılabilir miktar 3,44 olarak gözüküyor. Daha sonra tekrar Win 8.1 64 bit'e geçtim yine aynı sorun var. Be yaptıysam olmadı. Bios güncelledim ramleri dual channel modda çalışıyor. Sizce ne yapmalıyım @Recep Baltaş yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahminim 8 gb ramin tek 4lük olan ram yanmış.

Bellekleri tek tek takıp prime 95 programı ile test etmeni öneririm. Bir tanesi büyük ihtimalle arızalı.

Arızalı olsaydı 8 GB gösterirmiydi ?

x64(64bit) format atmak yerine her seferinde x86(32bit) format atmış olabilir misiniz çünkü x86 daha yüksek olması kafa karıştırabiliyor

Şimdi RAM'leri çıkarttım tek tek taktım. Tek olarak taktım yine aynı sorun 4 GB ama kullanılabilir miktar 3,44 yani ramlerde sorun yok anakartımın modeli Msi a88x-g43.

Bilgisayarın işletim sisteminin 64bit olduğuna emin misiniz? Bence bir daha bakın bence sorun oradan kaynaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…