MSİ A88X-G43 kilitlenme sorunu

doomcry1000

Hectopat
Öncelikle herkese ve tüm müslüman alemine hayırlı cumalar diliyorum. Vatan bilgisayardan 1 hafta önce bilgisayar topladım. Toplamadan önce epey bir araştırma yaptım tabii ki. Bütçem 900 TL idi.

Şimdi bana aldığım kasa ile ilgili bir şey söylemeyin görsel olarak mükemmel olduğu için aldım o fiyata kadar değil 900 Liraya 1000 Liraya kadar z11 den dış görünüş olarak güzel kasa yok bence :) Neyse konumuza geri döneyim. Ekran kartım olmadığı için ve bütçem kısıtlı olduğu için APU'ya yöneldim.

F/P olarak doğru işlemciyi tercih ettiğime eminim ama anakartı doğrumu seçtim derken şok oldum açıkçası.

Aldığım anakart MSİ A88X-G43 (Daha önceleri 990XA-UD3 ve M5A97 R2.0 kullanmış biri olarak sıcaklık değerleri konusunda sıkıntı yaşadım (50-60 belki 80 dereceyi bulan kuzey köprüsü sıcaklıkları gibi). Onun için soğutucuları güzel a88x g43'ü tercih ettim aldım. Topladım pc yi nasıl hevesliyim. Win 7'mi de yükledim. Sonra anakart driverlerini yüklemek için taktığımda bilgisayar kitlendi reset attım shell epic gibi bi hata verdi.

Sonra driver cd'sini çıkartınca tekrar açıldı tekrar taktım bilgisayara yine kilitlendi. Sonra diğer bilgisayrdan CD'nin içinden flashla tüm dosyaları kopyaladım masaüstüne attım. Ordan teker tekerk kurulumları yaptım.Biraz düzeldi gibi oldu ama driverleri yüklemeden nasıl desem tatlı bir kasıntı yapıyordu mouseyi kıpırdatınca, geri dönüşüm kutusunu oynatınca çok hafif kasıntı yapıyordu.

Bende yıllardır pc kullanan biri olarak hiçbir PC'de böyle bir şey başıma gelmedi. Aygıt yöneticisinden ekran kartını 7560d görünce Windows 7 puanlaması yaptım.

• İşlemci 7.2
  • Ram 7.2
  • Grafik Masaütsü (3.3)
  • Oyun performansı (4.1)
  • SSD 7.9 aldı.

Sonuçlar şok etkisi yarattı. Hemen AMD sistesinden A SERİSİ için grafik sürücüsü indirdim kurdum puanlama değişti

(3.3 to 4.7 )
(4.1 to 5.7 )

Sonra 3D testine soktum aldığı puan 2.400 aldı. FPS 5-9 arasıydı. Sonra diğer test sonuçlarına baktım benim işlemciyi kullananlar sadece ekran kartına 150 MHZ hız aşırtmayla elde ettikleri sonuç (3.400-4k arasıydı). Ben 150 mhz ile o kadar performans elde edilemeyeceğnii biliyorum. Sistemimde bir anormallik var ve bu sabah PC'yi açtığımda USB lerin hiçbirisi çalışmıyor.

Windows başlatılıyor yazısına kadar aktif sonra birden kesiliyor. PC' deki 8 usb bağlantısı da çalışmıyor. Sadece biosta çalışıyor.

Güvenli modda da çalışmıyor. Sorunum hangi parçada bilgisayarda bu denli hemcinslerine göre performans düşüklüğü neden? Anakart FM2+ Kaveriler için üretilmiş bir anakart işlemcim FM2 ama desteğinde FM2 gözüküyor yani A-Series. Benim anlamadığım bir noktada League of legends te 160 Fps altına düşmeyen HD 4670 ekran kartının benim bilgisayarda 57 Fps ye düşmesi beni çıldırttı.

Anakartın özelliği bol olabilir ama işime yaramadıktan kastıktan sonra ben ne yapayım.R igorz adlı oyunu kuzenin 4670 i ultra ayarlarda 70+ Fps oynatıyo. Ben ultrada açayım dedim 1-2 fps aldı. Alt f4 ile de kapatamadım mecbur reset atarak kapattım.

Sistemim:
  • Zalman Z11 Mid Tower
  • Msi A88X-G43
  • AMD A8-5600K (7560D)
  • Corsair Vengeance High Profil 1600Mhz 4GB RAM
  • 350W PSU
  • Kingston V300 60GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam bilgisayar çalışsın diye alınır apu anca :) şimdi i5 4670k aldım şunu söyleyebilirim sana a8 5

işlemci güzel masaüstü performansı vs vs tatmin eder win7 puanı 7.2 fx 4300 den daha iyi bir işlemci safe olarak iyi bir soğutucu alırsan sıkıntı yaşamassın oyunlarda ben 1920x1080p de L4D2 de 60 fps sabit aldım ara ara 45-55 arası düşüşler oluyordu ve çoğu ayarlar high dı warcraft ta da 60 fps stormwindde 55-58 durana kadar öyle idi tenha yerlerde yine 60 a çıkıyordu. LEAGUE OF LEGENDS İŞLEMCİYİ SATMAMA SEBEP OLAN OYUN :) boş alanda 60 fps sabit ama en ufak bir efektte fps yerlere iniyor ve adım atamıyordum 750 alıp dual kullanıcaktım ama bir etkisi olmayacağını düşünerek sattım şimdi intel alıcam tek çekirdek performansı daha iyi olduğu için ben lolcüyüm zaten öylesine almıştım zaten a8 i ama idare eder çok iyide değil çok kötüde değil orta bir işlemci sistemin açılışı ssd ile 5 sn sürmüyordu performans olarak tatmin ediyo 1080p filmler izliyordum saatlerce görüntüde ne bir kasma ne bir donukluk meydana geliyordu ama dediğim gibi tek sorunu sıcaklık. üstüne biraz daha koyup 7700k almanı öneririm illa apu alacaksan yada i3 te bakabilirsin haswellerde hd 4000 gpu var ve iş yapar
Kanka sen 4 gb tek modül ram ile mi kullandın acaba ?

Ben msi a88 g43 anakart + a8 5600k + 120 gb ssd + 1 tb hdd + 2x4 gb 1866 mhz ram + z3 kasa + vs 650 w psu düşünüyorum.

Normal masaüstü performansı ek olarak orta seviye oyunlar. + Knight online oynarım.
MMorpg oyunlarda sorun yaratıyomu acaba sürekli.

Birde monitör dahil 1500 tl ye kadar farklı bir sistem önerin var mı ?

Ben msi a88 g43 anakart + a8 5600k + 120 gb ssd + 1 tb hdd + 2x4 gb 1866 mhz ram + z3 kasa + vs 650 w psu düşünüyorum.

Normal masaüstü performansı ek olarak orta seviye oyunlar. + Knight online oynarım.

Birde monitör dahil 1500 tl ye kadar farklı bir sistem önerin var mı ?

Şimdi monitör var monitör var sen beğendiğin monitörü çıkart bir benim monitör 800 Tl sen ne kadarlık monitör alacaksın. Benim sana tavsiyem şu olur 20-21-19 inç güzel phlips ler var 1400x çözünürlük ben senin yerinde olsam psu'yu düşürür işlemciyi bir tık yüksek alırdım 7750 ile cf yapsanda sana 400w psu fazla gelir ben 4gb ile kullandım ekran kartı belleği düşüktü sen 8gb ram alacaksan kingston alma corsair al ram da psu da kasada corsair oldukça kaliteli.

Ben zalman z11 kullanıyorum baya serin bir kasa ama z3 nasıl bir fikrim yok ben de tauro 500+80 plus al psuyu 120 lira civarı bir fiyatı var 1500 tl ye sana şu sistemi yaparım:

• A10 6800K
  • Everest Cavailer Gaming Kasa
  • Tauro 500+80 Plus Psu
  • Kingston Hyperx Beast 1866 Mhz ram 2X4 GB
  • Seagate 1TB HDD
  • Msi A88X G43
Sistem bu haliyle 1200 lira Knight oynayacaksan sıkıntı yaratmaz ileride bir hd 7750 alırsın 2. el 150 liraya temiz uçarsın bence ssd ye knight için para gömmeye gerek yok.

Bir de monitör dahil 1500 tl ye kadar farklı bir sistem önerin var mı ?
İlla Amd almayı kafana koyduğun için bu sistemi çıkarttım yoksa aynı fiyata daha performanslı intel toplarsın. Knight gibi online oyunlar tek dişli performansa bakar. Amd'ninde tek dişli performansta intelin yanına yaklaşamaz istersen intel sistemde önerebilirim sana 1200 TL civarında.

Intel tavsiyeni duymak isterim açıkcası
  • Sapphire 6790 1GB 256 Bit ekran kartı 239 TL
  • Corsair 2x4 GB 1600Mhz ram 230 TL
  • Tauro 500+80 Plus 136 TL
  • Everest Cavailer 79 TL
  • İntel Pentium G3420 3.4 Ghz işlemci (Tek çekirdek performansi amd nin en iyisinden daha iyi %20) 178 TL
  • MSİ B85-G43 Anakart 247 TL
Hdd ye de 120 tl ayirdin mi 1220TL Yukarı çıkarım dersen işlemciyi i3 4130 la değiştirebilirsin fiyatı 306 TL HT ile 2x2 4 çekirdek çalışır 1400TL yi gözden çıkartırsan daha iyi olur ama sana önerdiğim sistemle knightı full çözünürlük oynarsın emin ol ama amd ile oynayamazsın.

Ekran kartına sapphire dedim özür dilerim powercolor olacak

4GB modül kisarak ta işlemciye takviye yapabilirsin çok zorlanirsan harici ekran karti aldiğin için 4gb rahatlikla yetecektir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı