MSI Aero ITX RTX 4060 alınır mı?

Bütçe
11700

571602

Hectopat
Bir ekran kartını aldığım zaman çoğunlukla 9-10 sene kullanıyorum. Bu sebeple soruyorum, sizce bu fiyata bu model alınır mı? Eğer öneri yapacaksanız 6 ay taksitli olmasına dikkat edin.

Yani o fiyata alınabilir belki ama bu kartın 9-10 sene değil 2-3 sene ancak götürebileceğini düşünüyorum oyun performansı konusunda. 3070'in dahi oldukça gerisinde kalan bir kart çünkü.

Yani o fiyata alınabilir belki ama bu kartın 9-10 sene değil 2-3 sene ancak götürebileceğini düşünüyorum oyun performansı konusunda. 3070'in dahi oldukça gerisinde kalan bir kart çünkü.

Sadece 1080p oynayacağım. Bu sebeple yeterli gelir diye düşünüyorum. Eğer gelmeyeceğini düşünüyorsanız RX 6700, RX 6700XT veya 7600 gibi AMD rotasına kaymak mantıklı mı? Ayrıca aşırı fazla oyun oynamayacağım. Çoğunlukla CD PROJEKT'in oyunlarını oynayacağım. Bir de piyasada nispeten eski güzel grafikli oyunları. Kısaca RTX açıcam ve grafik ayarlarını en yükseğe alacağım.

RTX açma ve grafikleri en yükseğe alma düşüncen varsa bu kart seni en fazla 1 sene götürür. Güncel 1080p performansı olarak bu kart en fazla 2-3 sene götürecektir. Yerinde olsam bu bütçeyle ikinci el 6800 XT alırdım. Bu fiyata ikinci elde temiz 6800 XT'ler bulunabiliyor. 4070'ten daha güçlü kart, 1080p ve 2K'da istediğin oyunu en yüksek ayarlarda oynarsın.

Yeni nesil sıkıcı oyunları neden oynamak isteyeyim? BG 3 dışında yeni çıkan çoğu oyun benim nazarımda çöp. Bu sebeple 2018 ve 2023 yılları arasında çıkan DLSS 3 destekli oyunları RTX ile oynayacağım. Bu arada 2. el ekran kartlarına güvenmiyorum. Ayrıca RX 6800XT, Ryzen 5 5500'e darboğaz yapar. OC ile düzeltilebilir ancak gereksiz.

Test:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek: Konsol kırması oyunlar hariç çoğu oyun büyük olasılıkla 80-90 FPS verir.

Sen kararını vermişsin zaten, o zaman neden tavsiye için konu açıyorsun ki? 11 bin liralık bir kart için fazla performanssız. Ama sen ne de olsa benim işimi görecek o yüzden fiyat/performans oranı önemli değil diyorsan al gitsin.

RX 6800'e 2. El olarak o kadar para veremem diyorum. Ayrıca "Çoğunlukla CD PROJEKT'in oyunlarını oynayacağım. Bir de piyasada nispeten eski güzel grafikli oyunları. Kısaca RTX açacağım ve grafik ayarlarını en yükseğe alacağım." bu yazıda hangi oyunları oynayacağımı belirttim.
Eğer konu başlığına bakarsanız "RTX 4060 alınır mı?" diye bir soru yok! "MSI'ın ITX model kartı alınır mı?" diye bir soru var.

Eğer öneri yapacaksanız 6 ay taksitli olmasına dikkat edin.

Ayrıca konunun başını bile okumamışsın.

Kartı sadece oyun amaçlı almayacağım. Ses kaydı, video düzenleme ve yapay zeka gibi teknolojileri kullanmak için alacağım. Ancak öneri yapabilirsiniz dememin sebebi "Daha ucuza" veya "Yakın bir fiyata daha iyisi var mı?" diye sormak içindi. Sen tutmuşsun ne olduğu belirsiz insanlardan kart almamı söylüyorsun. Kabul etmeyince çocuk gibi trip atıyorsun. Sıfır olarak öner canımı ye. Ama 2. el olarak önerme.

Son düzenleme:
Kartı sadece oyun amaçlı almayacağım. Ses kaydı, video düzenleme ve yapay zeka gibi teknolojileri kullanmak için alacağım.

Ee? Benim önerdiğim kart bunların hepsinde senin bu alacağın karttan daha iyi. İkinci el alamam diyorsan biraz daha ekleyip sıfır 6750 XT almak bunu almaktan çok daha mantıklı. Her konuda daha performanslı kart. Üstelik 12 GB video belleği avantajı da var. Al sana yakın fiyata daha iyi bir öneri.

Eğer öneri yapacaksanız 6 ay taksitli olmasına dikkat edin.
Biraz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…