MSI Afterburner ayaları nasıl olmalı?

byahmet42

Hectopat
Görselde gördüğünüz gibi bu değerler nedir ve yükseltip alçaltırsam ne olur? Herhangi bir zararı olur mu gibi sorularım var. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-10 004209.png
    875,5 KB · Görüntüleme: 27
OC dediğimiz hız aşırtma bölümü. Anlamıyorsanız karıştırmanızı tavsiye etmem. Bilgi edinip güvenli şekilde ilerlemenizi tavsiye ederim.

Bu program ağırlıklı olarak overclock dediğimiz, parçaya hız aşırtma uygulamaya yarayan bir program. Tam anlamıyla bilgi sahibi değilseniz, ne yaptığınızı bilmiyorsanız veya kaybedecek bir şeyiniz var ise bu ayarlarla oynamamanızı öneririm.

Core Voltage -> Ekran kartı çipine uygulanan ekstra voltajı ifade eder, voltaj = sıcaklık + stabilite.
Power Limit -> Ekran kartının ihtiyaç halinde PSU'dan çekebileceği ekstra enerji yüzdesini ayarlar, OC yapılırken genellikle bu sonuna kadar açılır.
Tempeture Limit -> Ekran kartı çipinin ulaşabileceği maksimum sıcaklık limiti, bu ayar genellikle aynı bırakılır. Sıcaklık bu limite ulaştığı zaman, ekran kartı kendisine thermal throttle yani termal frenleme yapar.
Core ve Memory Clock -> Bu değerler ekran kartının içerisindeki çip ve hafızaya MHz değerinden uygulanabilecek ekstra hızı ifade eder. Olması gerekenden fazla açarsanız ekran kartı özellikle yük altında stabil çalışmaz, siyah ekran veya çökmeler yaşayabilirsiniz. Yaşamamak adına da ekstra voltaj yüzdesi ve güç limiti arttırmanız, bunun sonunda da sıcaklığı kontrol edip stabil bir seviyede bırakmanız gerekiyor.

Bu işlemlerin hepsi ekran kartını garantiden çıkartır ve risk altına sokar, bu program sıradan kullanıcılara hitap etmek için yapılmamıştır. Bunun yanında sistem kaynaklarını izlemek için RivaTurner Statistics gibi programlarla beraber çalışarak harika bir takip arayüzü sergilemeye olanak sağlar.

Görselde gördüğünüz gibi bu değerler nedir ve yükseltip alçaltırsam ne olur? Herhangi bir zararı olur mu gibi sorularım var. Yardımcı olur musunuz?

Açık ve net şekilde.
Voltaj hassastır yanlış bir şey yaparsan sıkıntı çıkar bilmiyorsan oynama.
Core clock ben GTX 1050 Gaming X ile en fazla 80 falan verebilmiştim ya da 140 gibi bir şey tam hatırlamıyorum
Memory colck istediğin kadar arttır sıkıntı yok ben fulliyordum FPS bir etkisi yok.
Sadece Core clock 2-3 FPS etkiledi ama benim kartım fabrika çıkışlı OC lu olduğu için olabilir siz yine de fazla oynamayın işisiz değilseniz zaman kaybı en fazla 10 FPS artar.

Bilmiyorsan bırkalama sakın elin de kalır PC.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…