MSI Afterburner ayarı nedeniyle bilgisayar görüntüsü bozuluyor

AsmoN01

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Core i3 10105f
16GB 2400Mhz Ballistix Ram
Shappire RX570 8GB Nitro+
256GB Nvme m2
1TB HDD
Arkadaşlar merhaba. Benim bilgisayarımda 2 GB'lik bir RAM var. Eskiden 4'dü sonra RAM'a bir şey oldu bozuldu galiba ben de anlamadım. Fakat bozulmadan önce MSI Afterburner'da RAM MHz ayarıyla oynadım biraz sonra ayarları kaydettim. Aradan 10 dk falan geçti ekran sanki pörtlemiş gibi oldu mouse, klavye falan hepsi gitti. Sonra ben de PC'yi kapattım yeniden açtığımda açılmadı bozulan düşük MHz'li RAM'ı çıkardığımda düzeldi. Aradan 2 ay sonra yani bugün RAM aldım 2 GB'lik onunda MHz'si bozulan RAM'le aynıydı (667 MHz) onu taktım 5 dk sonra yine ekran pörtlek gibi oluyor ve yine her şey devre dışı kalıyor (klavye mouse vb.). Yardımcı olursanız sevinirim.

MSI Afterburner'da RAM ile ilgili bir şey değiştiremezsiniz. Orada yazan Memory ekran kartının VRAM'i.
Ama ne olduysa onu deiştirdikten sonra oldu

Ben en iyisi yeni konu açayım

Arkadaşlar MSI Afterburner'da RAM ayarı yokmuş ben yanlış bilgi vermişim. Ama yine de yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar MSI Afterburner'da RAM ayarı yokmuş ben yanlış bilgi vermişim. Ama yine de yardımcı olursanız sevinirim.

Ama ne olduysa onu deiştirdikten sonra oldu
Ekran kartının ayarını gereğinden fazla değiştirirseniz görüntü bozulur, mavi ekran çıkar hatta ekran kartı tümden bozulabilir. PC kapanıp açılınca default ayarına geri döndüğü için düzelmiştir. Ama sizin başka sorununuz da var. Yeni RAM almışsınız yine sıkıntı çıkmış. Anakartın RAM yuvası bozuk olabilir. Sadece sağlam olan RAM'i o yuvaya takıp dener misin?

Bios Ayarlarını Sıfırlayıp Deneyebilirmisiniz Mhz Aralıklarını Sistem Kendisi Belirler Bios 0 larsanız. Bios Pilini söküp 2-3 dakika beklediginizde bios sıfırlanır veyahut bios içinden 0 layabilirsiniz.

Sağlam olan Ram 2 slottada çalışıyor

Bios Ayarlarını Sıfırlayıp Deneyebilirmisiniz Mhz Aralıklarını Sistem Kendisi Belirler Bios 0 larsanız. Bios Pilini söküp 2-3 dakika beklediginizde bios sıfırlanır veyahut bios içinden 0 layabilirsiniz.
Hemen deniyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…