MSI Afterburner Fan Kontrol Ayarları

Makaleler
4
Yer
İzmir
R7 240 Ekran kartını 1 senedir kullanıyorum. Son zamanlarda rahatsız edici derecede ses çıkarmaya başladı. Bende MSI Afterburner yazılımının fan kontrol ayarlarını kullandım. %30 Hızda çalışan fanı 45 dereceye kadar %25'e sabitledim. Ondan sonra sıcaklıkla doğru orantılı olarak fan hızını yükselttim. Bunun ekran kartına bir zararı olur mu ? Ekran kartının gürültülü fan sesini nasıl azaltabilirim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde kullanıyorum. Ses duyulmuyor, sıcaklık değerleri de iyi.

Eki Görüntüle 281355

Ekran kartı zaten çok güçlü olmadığından yük altında bile ısınmıyor. Yaz aylarında belki 60-70 derecede çalışır. Normal fan ayarlarında boştayken 25 derecede çalışıyor. Ama ekran kartı fanı yalpalandığından dolayı ses çıkartıyor. Bu ses rahatsız edici olabiliyor. MSI Fan kontrol ayarlarından fan hızını biraz daha düşürdüm. Yük altında 45 derece ve %30 fan hızında sorunsuz kullanıyorum. Ama yaz ayında ayarları tekrar değiştireceğim.

Ekran kartı Fanı eskiye göre çok daha fazla ses çıkartıyor. İnternette Makine yağı ile yağlarsak bu sorunun çözüleceğini söylüyorlar. Bu işlem karta zarar verirmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…