MSI Afterburner GPU Kullanımı Normal mi?

Daha fazla  
Merhaba. RX580 8 GB kullanıyorum ve Ryzen 5 2600 islemcim var. PUBG'de düşük ayarlarda GPU kullanımın böyle. Sizce sağlıklı ve normal mi?

20190729_203434.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu grafik tek başına yeterli değil, ancak grafiğin kendisi herhangi bir soruna işaret, etmiyor. Sanırım V-Sync açık, ya da herhangi bir FPS sınırlayıcı var. FPS herhangi bir şekilde sınırlanınca Grafik kartının kullanım yüzdesi daha sıklıkla iniş çıkışlar gösterir.

Sıklıkla kullanım düşüyor. Normal değil. Sistemdeki bellek miktarınız ve diskiniz nedir ?
8gb 3000mhz ram var 1tb 7200rpm harddisk var ama pubg 256gb m2 ssd'ye kurulu
Bu grafik tek başına yeterli değil, ancak grafiğin kendisi herhangi bir soruna işaret, etmiyor. Sanırım V-Sync açık, ya da herhangi bir FPS sınırlayıcı var. FPS herhangi bir şekilde sınırlanınca Grafik kartının kullanım yüzdesi daha sıklıkla iniş çıkışlar gösterir.
Vsync açık değil ama fps sabitleyici açıktı 155'e sabitti
Rakamsal bir değer verirsen daha sağlıklı olur böyle fazla bir şey anlaşılmıyor.
Ekran kartı %99'larda geziyor ama ekranı çevirince ara sıra %4'lere %0'lara ve %60lara düşüyor işlemci yüzdesi hep noramal her zaman %20 %30 arası
Ekranı hareket ettirince gpu sıklıkla %0 %10 oluyor haliyle fps'de düşüyor

Son düzenleme:
8gb 3000mhz ram var 1tb 7200rpm harddisk var ama pubg 256gb m2 ssd'ye kurulu

Vsync açık değil ama fps sabitleyici açıktı 155'e sabitti

Ekran kartı %99'larda geziyor ama ekranı çevirince ara sıra %4'lere %0'lara ve %60lara düşüyor işlemci yüzdesi hep noramal her zaman %20 %30 arası
Ekranı hareket ettirince gpu sıklıkla %0 %10 oluyor haliyle fps'de düşüyor
FPS sabitleyici kapatıp dener misiniz? Sağlıklı bir sistemde çoğunlukla yüksek yuzdelerde bir kullanım görmeniz gerekli.

Bu arada sırf başka bir sorun olmadığını teyit edelim diye bunu yapmanızı istiyorum. Yoksa FPS sabitleyici sağlıklı bir şeydir ve kullanmaya devam etmeniz en doğrusudur.

FPS sabitleyici kapatıp dener misiniz? Sağlıklı bir sistemde çoğunlukla yüksek yuzdelerde bir kullanım görmeniz gerekli.

Bu arada sırf başka bir sorun olmadığını teyit edelim diye bunu yapmanızı istiyorum. Yoksa FPS sabitleyici sağlıklı bir şeydir ve kullanmaya devam etmeniz en doğrusudur.
Fps sabitleyici kapatıp denedim ama sonuç yine değişmedi gpu kullanımı sık sık düşüyor

Fps sabitleyici kapatıp denedim ama sonuç yine değişmedi gpu kullanımı sık sık düşüyor
Oyun Grafik ayarları en düşükte olduğu için yer yer düşüşler normaldir. Ekran kartını sürekli en yüksek yükle yüklemek için hem çözünürlüğü hem de Grafik ayarlarını çok yüksek yapmalısınız. (Bu dediklerim tamamen teknik detay, "öyle yapıp oynayın" demiyorum)

Oyunda iken Alt + R yapıp, açılan pencereden Performans Ölçümleri bölümüne gelip "ölçümleri göster" der misiniz? Bu sayede hem oyun içi FPS değerini hem de işlemci yüzdenizi de görebileceksiniz. Ya işlemciniz ya da ekran kartınızdan birisi sık sık %100'e vuruyor ya da orada kalıyorsa sistem kaynakları sorunsuzca kullanılıyor demektir. Zaten, FPS sabitlemediğimizde bir oyundan beklentimiz sistem kaynaklarına %100'e kadar erişebilmesidir.

Bu arada ekran Hz değeriniz kaç?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı