Çözüldü MSI Afterburner GPU1 ve GPU2 neyi ifade ediyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EZİC AJANI

Decapat
Makaleler
1
Merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. MSI Afterburner ayarlarında, izleme bölümünde GPU1 ve GPU2 var. Benim laptopumda da iki tane ekran kartı var. Birisi işlemcinin ekran kartı, diğeri de harici ekran kartım. (3050 Ti)
GPU1 ve GPU2 olarak ayrılıyor yani. Harici ekran kartım olan 3050 Ti'ı nasıl aktif edebilirim?
Not: Aktif edebilirim derken FPS göstergesi için. Sıcaklık değerleri için vs.

Çözüm
Hocam alta bıraktığım resimleri incelerseniz sevinirim. 3050 Ti, görev yöneticisinde GPU0 diye geçiyor, dahili kart ise GPU1 olarak geçiyor. Bende Afterburner'dan ana grafik işlemcisini GPU2:3050 Ti yaptım. Bu durumda GPU 2 3050 Ti oluyor değil mi?
Evet hocam resimlere göre dediğiniz gibi oluyor.
GPU1 genelde harici NVIDIA/AMD GPU'yu, GPU2 ise dahili işlemci grafik yonga birimini temsil ediyor.

Afterburner uygulamasından ayarlarda ana GPU'yu 3050 Ti olarak seçtim. Ancak izleme bölümünde GPU1 ve GPU2'yi görünce hangisi harici kart olduğunu bilmediğim için şaşırdım.
@Radeon RX 5500M @egeoz316 @SEMIKAANCAKIR @messinicocugu hocalarım, size de bir sorayım. GPU1 ve GPU2 hangi ekran kartlarını temsil ediyor? Şu an GPU1 aktif.
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
GPU1 harici(NVIDIA, AMD) GPU 2 dahili ekran kartı(işlemci)diye biliyorum.

Hocam alta bıraktığım resimleri incelerseniz sevinirim. 3050 Ti, görev yöneticisinde GPU0 diye geçiyor, dahili kart ise GPU1 olarak geçiyor. Bende Afterburner'dan ana grafik işlemcisini GPU2:3050 Ti yaptım. Bu durumda GPU 2 3050 Ti oluyor değil mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    47,4 KB · Görüntüleme: 793
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    35,4 KB · Görüntüleme: 762
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 755
Evet hocam resimlere göre dediğiniz gibi oluyor.

Çözüm
usta konuyu hortlattım ama aynı sorun bende var nasıl yaptın bende gpu0 intel var gpu1 de nvdıa

Technopat Haberler

Geri
Yukarı